Görüş Bildir
Haberler
Yüz Yüze Eğitim Devri Bitiyor mu? Tamamen Online Eğitime mi Geçilecek? Üniversitelerde Son Durum...

Yüz Yüze Eğitim Devri Bitiyor mu? Tamamen Online Eğitime mi Geçilecek? Üniversitelerde Son Durum...

Koronavirüs salgınında hemen hemen her gün son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Vaka sayılarının artması nedeniyle okulların ve özellikle üniversitelerin yüz yüze eğitime ara verilmesi konusu gündemde yer alıyor. Yurt genelindeki binlerce üniversiteli öğrenci; üniversiteler kapancak mı, yüz yüze eğitim bitiyor mu ve uzaktan eğitime mi geçilecek sorularının cevaplarını arıyor. İşte konuyla son dakika gelişmeleri haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vaka sayılarının hızlı artışı sonrası üniversiteler kapanacak mı sorusu bir kez daha gündeme geldi. Koronavirüs vaka sayılarının artması ve aşılama oranının düşmesiyle birlikte üniversitelerinin yeniden uzaktan eğitime döneceğine yönelik söylemler gündemden düşmüyor. Peki Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? 2021-2022 Üniversiteler online eğitime geçer mi?

Üniversiteler Online Eğitime mi Geçiyor?

Üniversiteler Online Eğitime mi Geçiyor?

Üniversitelerde online eğitime geçilmesi yönünde YÖK tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok ancak bazı üniversiteler kendi içinde hibrit eğitim ya da bir süreliğine online eğitim kararı aldığını duyurdu.

İTÜ ve Işık Üniversitesi Online Eğitim Kararı Verdi

İTÜ ve Işık Üniversitesi Online Eğitim Kararı Verdi

İTÜ

TÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi. Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek, sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze yapılacak” dedi.

Işık

Işık Üniversitesi Twitter hesabından 'Ülke genelinde artan COVID-19 vakaları sebebiyle ek tedbirler alma ihtiyacı doğdu. Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.

Üniversitelerden bireysel olarak online eğitim kararı açıklamaları geliyor ancak bu karar YÖK tarafından alımış genel bir karar değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın