Görüş Bildir
Haberler
Yüz Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Yüz Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Şebnem Sucu
25.03.2022 - 15:07

Terleme vücut sıcaklığını kontrol altına almaya yardımcı olan fizyolojik bir fonksiyondur.  Herkes sıcaklık, heyecan ve stres gibi faktörler karşısında gün içinde terler. Ancak ortada hiçbir neden yokken Aşırı terleme genelde hormonal rahatsızlıklardan kaynaklan bir durumdur. Vücudun pek çok bölgesinde olduğu gibi yüz ve kafa derisinde de çok sayıda ter bezi mevcuttur. Hal böyle olunca da terlemeye meyilli kişilerin şikayet ettikleri sorunlardan biri de yüz terlemesidir. Estetik kayıpların yanı sıra moral bozucu olan yüz terlemesi nasıl tedavi edilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücutta ter bezlerinin miktarı kadınlarda daha fazla olmasına karşın terleme erkeklerde daha sık yaşanan şikayetler arasında yer alır. Terleme yalnızca el ve ayaklarda oluşabileceği gibi yüzde de meydana gelebilir. Heyecan, korku ya da stres altında terleme de artış görülür. Bunların hiçbiri yokken meydana gelen aşırı terleme tıpta hiperhidroz olarak bilinen bir sorununun varlığına işaret eder. Yüz ve başın aşırı terlemesi sinir bozucudur ve sosyal yaşamı olumsuz etkiler.  Yüzünüzün sık sık terlediğinden şikâyetçiyseniz terlemenin tıbbi bir durumla ilgili olup olmadığının belirlenmesi için en iyi seçenek doktora başvurmak olacaktır. Peki, yüz terlemesi nasıl tedavi edilir? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

Yüz Terlemesi Nedir?

Yüz Terlemesi Nedir?

Yüz terlemesi kimimiz için zaman zaman ortaya çıkan kiminiz içinse kabusa neden olan bir durumdur. Bu durumda Sürekli olarak yüzünüzü silme ve temizleme ihtiyacı içinde hissedersiniz kendinizi. Genelde alında ve saçlı bölgede ortaya çıkan yüz terlemesi, bazen yüzde kızarmaları da beraberinde getirir. Kadınlarda yüz terlemesi kozmetik ürünleri rafa kaldırma sebebidir. Erkeklerde de rahatsız edici olan yüz terlemesi, gün içinde her türlü faaliyetten allı koyuyorsa bunun sebebi aşırı yüz terlemesi (fasiyal hiperhidroz) hastalığıdır.

Yüz Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Yüz Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Yoğun terlemenin bir tıbbi durumdan ya da bir ilaca karşı reaksiyon sonucu ortaya çıkmadığından emin olmak adına değerlendirmeyi kapsayan bir kontrol ve muayene için doktora gitmek gerekir. Şiddetli terleme bir sağlık sorunu ya da bir ilaca bağlı meydana geldiğinde ikincil hiperhidroz düşündürücü olabilir. Bu durum ciddi bir sağlık probleminin habercisi olabileceği gibi ilk olarak akla gelmesi gerekir. 

Terlemenin şiddeti aşırı değilse terleme sorununu azaltmaya yardımcı olacak; krem, losyon, sabun gibi ürünler cilde düzenli uygulanarak terleme sorunu en aza indirilebilir. Bu gibi ürünlerin içerdiği alüminyum klorid ter bezi kanallarını baskılayarak terin vücuttan atılmasını önler. Terleme şiddetli olduğunda ya da bu tedaviler yetersiz kaldığında ilaç tedavileri, botoks tedavileri veya cerrahi müdahaleler ile yüz terlemesi sorunu ortadan kaldırılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın