Görüş Bildir
Haberler
Yüz Temizleyici Maske Nasıl Yapılır?

Yüz Temizleyici Maske Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
22.09.2021 - 11:34

Cilt temizliği cilt bakım rutinin ilk adımını oluşturan temel kuraldır. Makyaj temizleme ürünleri cildi derinlemesine temizleme konusunda çoğu zaman yetersiz kalır. Zamanla biriken makyaj kalıntıları, kir, fazla yağ, ölü cilt hücreleri cilt yüzeyinde biriktiğinde ne yazık ki akne, sivilce gibi birçok cilt sorunu kaçınılmaz olur. Cilt temizleyici maskeler içerdiği etken maddeler yardımı ile gözeneklere ulaşır ve derideki tüm kir ve bakterileri yok eder. Cildinizde gerçek bir temizlik için yüz temizleyici maskeleri belli aralıklara uygulamak gerekir. Bu adım berrak, ışıl ışıl bir cilde sahip olmanız açısından önemlidir. Peki, yüz temizleyici maske nasıl yapılır? İşte derinlemesine temizlik sağlayan birbirinden etkili yüz temizleyici maske tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cilt tüm gün makyaj, ter ve çevredeki partiküllere kadar pek çok dış saldırganla karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle günlük cilt temizliğinin haricinde derinlemesine cilt temizliği yapmak gerekir. Cildin nefes alması, rahatlaması ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşması için cilt temizliği önemlidir. Aynı zamanda gözenekleri temizlemek cilde uygulanan serum, nemlendirici gibi ürünlerin emilimini arttırır ve makyaj uygulamalarından başarılı sonuçlar almanız için pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Peki, yüz temizleyici maske nasıl yapılır? İşte yüz temizleyici maske tarifleri…

ETKİLİ TEMİZLİK İÇİN MAYA MASKESİ

Maya cildi temizler, besler ve nemlendirir. Cildinizin nefes almasını sağlar ve hücreleri yenilemeye yardımcı olur. Çevresel etkenlerden oluşan cilt hasarını önlemek ve cildinizi canlandırmak için maya maskesini tercih edebilirsiniz.

MALZEMELER

- 3 damla limon suyu

- 1 paket kurumaya

- 2 çay kaşığı temiz su

YAPILIŞI

Kuru maya, limon suyu ve suyu bir kabın içerisinde macun kıvamı alana kadar karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Göz çevresi dışında yüzünüze nazikçe uygulayın. Kuruyana kadar, yaklaşık 10-15 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

ELMA SİRKESİ MASKESİ

Elma sirkesi düzenli kullanımda cildi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olur. Cildi derinlemesine temizleyen elma sirkesi ferahlık sağlar. Aynı zamanda cildin Ph seviyesini dengeleyerek kuruma ya da yağlanma problemlerinin önüne geçer.

MALZEMELER

- 1 çorba kaşığı limon suyu

- 2 çorba kaşığı elma sirkesi

- 1 çorba kaşığı gül suyu

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisinde elma sirkesi ilave edilir. Daha sonra gül suyu ve elma sirkesi de eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Cildinizde 30 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 1-2 kere uygulayabilirsiniz.

MUZ, BAL, ZENCEFİL MASKESİ TARİFİ

Muz, içinde bulunan tüm vitamin ve mineraller yardımı ile cildin canlanmasına yardımcı olur. Bal, cildinizi nemlendirir ve yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Zencefil ise cildi ölü derilerden arındırır ve sivilce, akne ve iltihap oluşumunu engeller.

MALZEMELER

- Yarım muz

- Yarım çorba kaşığı toz zencefil

- 2 çorba kaşığı bal

YAPILIŞI

Muzu çatalla ezin. Daha sonra içine bal ve zencefili ekleyin, güzelce karıştırın. İnce bir katman halinde cildinize uygulayın. İsterseniz dekolte bölgenize de sürebilirsiniz. Uygulanan maskeyi 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile nazikçe durulayın. Bu maskeyi düzenli kullandığınızda cildinizdeki etkilerini kısa zamanda fark edebilirsiniz. Haftada 1-2 defa kullanım için uygundur.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın