Görüş Bildir
Haberler
Kontür ve Aydınlatıcı Nasıl Uygulanır? Yüz Kontürleme İçin Tüyolar…

Kontür ve Aydınlatıcı Nasıl Uygulanır? Yüz Kontürleme İçin Tüyolar…

Şebnem Sucu
20.09.2021 - 09:30

Kontür yüzü boyutlandırmak ve daraltmak için yapılan uygulanan bir makyaj tekniğidir. Burun kemerini gizlemek, yüzü inceltmek ya da keskin bir çene hattına sahip olmak için kontür ve aydınlatıcıyı doğru tekniklerle uygulamak gerekir. Bu teknikte kullanılan tonlar, vurgulamalar son derece önem taşır. Birkaç öneri ve pratikle yüz kontürleme tekniğine hakim olduğunuzda yüzünüzü dilediğiniz gibi şekillendirebilir ve ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeleri kolayca vurgulayabilirsiniz. Peki, kontür ve aydınlatıcı nasıl uygulanır? İşte yüz kontürleme için harika tüyolar ile karşınızdayız…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemde makyaj dünyasına damgasını vuran kontürleme tekniği, giderek farklı yeniliklerle karşımıza çıkmaktadır. Kontür, kapatıcı olarak tanımlanan bronzer aydınlatıcı olarak tanımlanan highlighter ile uygulanan bir makyaj tekniğidir. Piyasada kontür paletleri, far paletleri gibi birçok tonu ile tek bir kutu içinde yer almaktadır. Ancak dilerseniz ten renginize göre 1-2 ton koyu fondöteni bronzer, veya 1-2 ton açık fondöten veya kapatıcıyı aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz. Görünümünüzü ufak dokunuşlarla etkileyici kılmak ve orantılı bir yüz hattına sahip olmak için kontürleme tekniği nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekir. Peki, kontür ve aydınlatıcı nasıl uygulanır? İşte yüz kontürleme için tüyolar…

KONTÜR VE AYDINLATICI UYGULAMA YÖNTEMİ

Kontür uygularken dikat edilmesi gereken en önemli nokta yüz şeklidir. Çünkü her yüz şekline yapılabilecek kontür tekniği farklıdır. Mesela; yuvarlak bir yüz hattına sahipseniz aydınlatıcı süreceğiniz alanlar yalnızca alın ve çene bölgesidir. Alın ve çene köşelerine kadar ise kapatıcı uygulamanız gerekir. Bu sayede yüz hatlarınızı daraltarak dikkati yüzün orta kısmına toplamış olursunuz. Dudaklarınızın inceliğinden memnun değilseniz dudak üzerine aydınlatıcı uygulamanızı önerebiliriz. Bu sayede dudaklarınız daha dolgun görünecektir. 

Bu makyaj tekniğinde önemli noktalardan bir diğeri ise kullanacağınız ürünlerin yoğun simli ya da ışıltılı olmaması gerektiğidir. Aksi takdirde yüzde aşırı parlamalarla birlikte ağır bir makyaj havası yaratır. Yalnızca yüze bölgesi değil isterseniz boyun ve göğüs bölgenize de kontür uygulayabilirsiniz.

YÜZ KONTÜRLEME İÇİN TÜYOLAR

Tüm malzemeleriniz hazırsa o halde kontürü nasıl uygulayacağınız hakkında bazı bilgiler verelim;

- Kontür uygulaması için koyu fondöten veya bronzer ürününü elmacık kemiklerinin altına keskin bir şekilde sürün. Ardından bu çizgiyi fırça darbeleri ile etrafa fazla dağıtmadan hafifçe yayın. Kontür tekniğinde sık uygulanan bu yöntem elmacık kemiklerinizi belirginleştirmeye yardımcı olur. 

- Eğer burnunuz daha ince göstermek istiyorsanız burnunuzun her iki yanına koyu kapatıcı ile şeritler çizerek hafifçe dağıtmalısınız. Burnunuzun üst kısmına ise aydınlatıcı ile ince bir şerit çizip dağıtmanız yeterlidir.

- Kaşlarınızın hemen altına aydınlatıcı uyguladığınızda kaşlarınızda yukarı kalkmış bir görünüm yakalayabilirsiniz. Aydınlatıcıyı isterseniz alnınızın ortasına sürün. Böylelikle yüzünüz aydınlık bir görünüme kavuşacaktır.

-  Yine aydınlatıcıyı elmacık kemiklerinizin üzerine, burun ucunuza, dudak üzerinize ya da çenenize hafifçe uygulayabilirsiniz. 

- Çene hattınızın daha keskin görünmesi için çene kemiğinize kontür uygulayıp hafifçe dağıtmanız gerekir.

- Dar bir alın için ise koyu renkli kapatıcıyı saç diplerine doğru uzatarak uygulamak başarılı bir sonuç verecektir.

- Son olarak kontürleme tekniğinin ardından hem homojen bir görünüm yakalamak hem de işlemi sabitlemek için transparan pudra uygulayabilirsiniz. Bu sayede makyajınız profesyonel gözükür ve daha hoş bir görünüme sahip olursunuz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?