Görüş Bildir
Haberler
Yüz Kusurlarını Gizlemek İçin Öneriler

Yüz Kusurlarını Gizlemek İçin Öneriler

Elif Altunten
20.05.2014 - 11:42 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 12:38

Yüzünüzdeki leke ya da kusurları gizlemeye yardımcı olacak öneriler.

Pigment lekelerini kapatmak için İlkin yüzünüzü hafif bir biçimde arındırın. Cilt tonunuza en yakın tonda bir kapatıcıyı lekelerin üzerine hafifçe vurarak uygulayın. Bu işlemi lekeler hafifleyene dek uygulayın. Kapatıcıyı uygularken lekelerin sınırını belirginleştirmemek için etrafına doğru biraz taşırın. Kapatıcı uygulamasından sonra yüzünüze, fondöten ve pudranızı uygulayın.

Kırışıklıklar için; Cilt tonunuzdan 1 ton açık bir kapatıcıyı kırışıklık boyunca sürün. Kapatıcıyı parmağınız ya da bir fırçayla yayarak yedirin. Daha sonra fondöteninizi ve pudranızı uygulayın.

Burnunuz uzunsa Burun ucunuza koyu renk fondöten uygulayın. Fondöteniniz kompakt fondöten olursa ve nemli süngerle uygularsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. Fondöteninizi sınır yapmayarak iyice yedirin ve burnunuzu küçük dokunuşlarla pudralayın.

Geniş burunlar için; Gölge ve ışığı kullanın: burnunuzun üzerine (burun kemiğiniz boyunca) daha açık tonda; burun kanatlarınıza ise daha koyu tonda fondöten sürün. Fondöteni parmağınızla iyice yayın ve 2 ton arasında olan sınırları yedirip yok ederek, mat bir pudrayla pudralanın.

Çeneniz çok küçük ve içeri doğruysa Çenenize açık renk bir fondöten uygulayın. Bu çenenizin hacmini artıracaktır. Koyu ve parlak renkte rujlar kullanmayın, dikkati başka yerlerde toplamak için göz makyajınıza önem verin.

Çeneniz çok çıkıksa Çenenizin ucuna koyu renk bir fondöten uygulayıp pudralayın. Dudaklarınızı öne çıkaracak canlı renkte rujlar tercih edin, böylece çeneniz belirginliğini yitirecektir.

Yuvarlak yüzü uzun göstermek için; Yüzünüzün daha ince görünmesi için, şakaklarınıza, elmacık kemiklerinize ve çene altınıza büyük bir allık fırçası yardımıyla bronz allık sürün. Daha açık renk pudrayla alnınızı, burnunuzu ve çene ucunuzu vurgulayın.

Göz etrafında bulunan çizgileri kapatmak için Kapatıcı bir kalemle ya da ince bir fırçayı kapatıcınıza bulayarak çizgilerin üzerinden dikkatle geçin ve parmak uçlarınızla hafifçe vurarak cildinize yedirin. Kullanacağınız kapatıcınızın fondöteninizden daha açık tonda olmasına dikkat edin. Yüzünüz yorgun ve uykusuz görünüyorsa; Daha yorgun görünmemek için alt kirpiklerinizi rimelleyin.

haber kaynağı: trendnotlari.com/makyaj

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın