Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışı Oylarının Sayıldığı ATO'da Gazeteciler Dışarı Çıkarıldı

Yurtdışı Oylarının Sayıldığı ATO'da Gazeteciler Dışarı Çıkarıldı

ATKN
07.06.2015 - 17:59 Son Güncelleme: 07.06.2015 - 18:13

Fotoğraf: @zahidinkosus

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt dışı oyların sayıldığı ATO Kongre Merkezi'nde, bir tarafta oy sayımı devam ederken, bir tarafta ise gruplar arasında arbede yaşandı. ATO'da sayımı takip eden gazeteciler dışarı çıkarıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'ciddi bir sorun yok' dedi. BBC Türkçe muhabiri Alper Ballı, yurtdışından gelen oyların sayıldığı Ankara Ticaret Odası'nda geçtiğimiz saatlerde yaşanan gerginliğin fazla oylardan kaynaklandığını söyledi.

Aktarılan bilgiye göre, torbalardan çıkan pusula sayısının, tutanaklarda belirtilenden fazla olduğu tespit edildi.

Kurallar gereği böyle bir durumda fazla oy sayısı kadar pusulanın aradan rastgele seçilmesi ve yakılarak imha edilmesi gerekiyor. Oyların yakımı sırasında HDP müşahidi başta olmak üzere itirazlar geldiği, bunun üzerine arbede yaşandığı anlaşılıyor.

Basın mensupları bir süre görüntü aldıktan sonra bina dışına çıkarıldı.

Olay yerindeki Reuters muhabirinin verdiği bilgiye göre yurtdışı oylarının sayımı sırasında HDP müşahidi olduğunu iddia eden bir kişi, oy sayımı bitmeden pusulaların yakıldığı iddiasıyla polisi ve basın mensuplarını çağırdı. HDP müşahidinin elinde yanık oy pusulası ve zarfları görüldü.

Radikal'in paylaştığı bilgiye göre CNN TÜRK muhabiri Yasemin Doğan olayı şöyle anlatmıştı:

'Burası tamamen karıştı. Şu anda ben ileriyi görmeye çalışıyorum. Polis sayıma müdahale etti. İleride arbedenin yaşandığı yerde sayım devam etmiyor. Şu anda o kadar kalabalık ki zaman zaman üzerimize geliyorlar.

'Çöpe atıldığını söylediler'

Yumruklaşmaya varan bir arbede. Yumrukları havada görebiliyordum. Polisler de müdahale ediyor. Çevik kuvvet giriyor şu an. Yurtdışı oyların sayımında çıktı olay. Burada bir grup oylara müdahale edildiğini, çöplere atıldığını söylediler. O dakika itibariyle burada olay çıktı.

Arka tarafta bir yandan oylar sayılmaya devam ediliyor. Orada da merak edilip arbedenin olduğu tarafa yönelen insanlar var. Siyasi parti temsilcileri de YSK temsilcileri de ayrılmış durumda. Burada bir noktada güvenlik açığı oluşmuş durumda diyebiliriz.

Oylar açısından, şu an herkes oyların sayıldığı masaların üstünde gezebiliyor. Oylar açıkta. Her türlü duruma açık şu an.'

Demirtaş: Ciddi bir sorun yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ciddi bir sorun olmadığını, paniğe gerek olmadığını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0