Görüş Bildir
Haberler
Yurt Genelinde HDP Protestosu: Çok Sayıda Gözaltı Var

etiket Yurt Genelinde HDP Protestosu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Türkiye'nin birçok noktasında HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden göstericilere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da DİSK ve KESK Başkanlarının da aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti

Ankara'da DİSK ve KESK Başkanlarının da aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti.

Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

İstanbul'da çok sayıda gözaltı

İstanbul'da çok sayıda gözaltı

Esenyurt'ta gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazıyla müdahale etti

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdahale etti.Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı. Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti.Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy

Kadıköy'de sloganlar atarak Altıyol'daki Boğa Heykeli'ne yürümek isteyen HDP'lilerin de aralarında bulunduğu gruba izin verilmedi. Bunun üzerine grup, HDP Kadıköy ilçe binası önünde oturma eylemi yapmak istedi. Polis, göstericileri 'Yaptığınız eylem kanunlara aykırıdır. Lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde gözaltına alınacaksınız.' şeklinde uyardı. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Bu sırada 3 kişi gözaltına alındı. Polisin çevrede güvenlik önlemleri sürüyor.

HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde gazlı müdahale

HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde gazlı müdahale

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Polis, yaptığı uyarıdan sonra dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Antalya HDP İl Başkanı Gözaltına alındı

Antalya HDP İl Başkanı Gözaltına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Grup, saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı. Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

İzmir'de "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları

İzmir'de "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları

Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önünde toplanan, aralarında HDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi, gece saatlerinde polis tarafından düzenlenen operasyonlarla aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Üzerinde, 'Vekilim irademdir irademe dokunma' ve 'Eş Başkanıma dokunma' yazılı pankart taşıyan grup, sık sık 'Kürdistan faşizme mezar olacak', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı. Grupla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Süresiz oturma eylemi yapmak isteyen grubun basın açıklaması yapıp dağılmasını isteyen polis, bu yönde anons da yaptı. Grup adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz yaptı.

'Gekirse 100 yıl daha direniriz'

Güleryüz, 'Ulusal ve uluslararası bütün hukuk kuralları ayaklar altına alınmıştır. Bu ülkenin 3. büyük partisinin eş genel başkanları başta olmak üzere milletvekilleri gözaltına alınmıştır. Bu bir utançtır. Bu utancı Türkiye'nin her yerinden protesto edeceğiz, sokaklarda olacağız. Bu zulme boyun eğmeyeceğimizi her yerde göstereceğiz. Bizi gözaltı ve cezaevleriyle tehdit edenler bilsinler ki 40 yıldır ayaktayız direniyoruz ve gerekirse 100 yıl daha direniriz' dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır

Bombalı araç saldırısının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti.

Siirt

Siirt’te, HDP milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle esnafları dolaşıp, eyleme çağıran 6 kişi gözaltına alındı. Şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Batman

Batman'da gece saatlerinde HDP eş başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup partili, HDP Batman il binası önünde bir araya geldi. Aralarında HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli'nin de bulunduğu ve 'İrademe Dokunma' pankartı açan grup, bir açıklama yaptı. Grup adına açıklamayı HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran yaptı. Açıklamanın ardından toplanan grup, alkışlarla olaysız bir şekilde dağıldı.

Sputnik,Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
235
142
133
58
33
23