Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışı Tatili mi Planlıyorsun? İşte Karşılaşabileceğin 13 Dolandırıcılık Tekniği

Yurtdışı Tatili mi Planlıyorsun? İşte Karşılaşabileceğin 13 Dolandırıcılık Tekniği

oinkal
09.02.2018 - 22:23

Yurt dışına çıkanların başına gelmiş, açık açık yapılan dolandırıcılık tekniklerini sizler için derledik. İşte yurt dışına çıkmadan haberim olsun diyeceğiniz 13 dolandırıcılık tekniği!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Dünya barışı için 5 euro verin!"

Dünya barışı, arkadaşlık, kardeşlik ve dua için size bileklik takmaya çalışanlardan arkanıza bakmadan kaçın!

2. Ben modacıyım kardeşim!

2. Ben modacıyım kardeşim!

Yolda kalmış gibi davranan biri sizle muhabbete girer ve dün akşam bir defile düzenlediğini, şimdi de geri döneceğini söyler. Promosyon olarak size sahte ürünler verir ve yolda kalan aracı için benzin parası ister. Para yoksa promosyon da yok!

3. O ruble başka ruble.

3. O ruble başka ruble.

Bu yöntemde döviz bürolarının önünde bekleyen kişiler komisyon almadan verdiğiniz parayı bozacaklarını söylerler. Sizden aldıkları döviz karşılığında bir işe yaramayan Belarus rublesini size verirler, hayırlı olsun!

4. Bu devirde bedava masaj mı olur?

Bedava masaj vaadiyle önünüzü kesen Asyalı ablalarımız kabul ederseniz sizi masaj yapılacak dükkana götürürler, siz yalapşap yapılan masajla rahatladıktan sonra sizden masaj için ödeme istenir.

5. Bul karayı al parayı!

Yerdeki paspas üzerinde üç bardak ve bir top bulunur; eğer topu bulursanız parayı alırsınız ama bu oyunda kazanma şansınız yok, çünkü top aslında yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pardon, üzerinizde pislik var!

6. Pardon, üzerinizde pislik var!

Aniden üzerinize bir şey dökülür, akabinde ise sizi uyaran kişi üzerinizi silmeye çalışırken bir yandan da cüzdanınızı yürütür.

7. İki adımlık yer için maaşınızın yarısını bırakmayın!

7. İki adımlık yer için maaşınızın yarısını bırakmayın!

Türkiye'den giden turistlerin kolaylıkla anlayacağı 'bozuk taksimetre' tekniği ise neredeyse tüm dünyada kullanılıyor. Olur da bindiğiniz takside taksimetre çalışmıyorsa, koşarak uzaklaşabilirsiniz.

8. Sahte polislere dikkat!

8. Sahte polislere dikkat!

Uçuk çıkarttıran bu teknikte kendini sivil polis olarak tanıtan telsizli biri size yaklaşır ve pasaportunuzu ister, olur da pasaportunuzu verirseniz sıkıntılı süreç başlar. Üzerinizde uyuşturucu bulmaktan, pasaportunuzda damga hatası olmasına kadar birçok sebep sunarak sizden para koparmaya çalışılır, aman dikkat edin.

9. ATM'de yardımcı olanlara dikkat!

En yaygın dolandırıcılık türünde ATM dolandırıcılığı başı çekiyor. Siz siz olun yardım için gelenlere kartınızı teslim etmeyin!

10. "Seni millete rezil ederim" temalı dolandırıcılık :)

Bu dolandırıcılık tekniği erkeklere özel: 'Ladyboy'lar ağına düşürdükleri müşterilerini odaya çıkartıp, işlerini bitirdikten sonra şantaj yaparak yüksek meblağlarda para koparmaya çalışıyorlar. Aman siz siz olun o odaya çıkmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sıra beklemeyi sevmeyenlere 'VIP bilet' dolandırıcılığı

11. Sıra beklemeyi sevmeyenlere 'VIP bilet' dolandırıcılığı

Önemli etkinlikler ve kulüp girişlerinde sıra beklememeyi vadedenlere inanmayın!

12. "Bu taş Türkiye'de en az 2000 eder." Etmiyor :(

Olur da yolunuz Bangkok'a düşerse kuyumcularda satılan 'değerli taşlara' dikkat edin. Zira yurt dışına satışı olmadığını ve vergi yüzünden uygun fiyata geldiği söylenen taşlar aslında beş para etmez imitasyonlar!

13. Peynir! Times Meydanı'nda grup fotoğrafı dolandırıcılığı

13. Peynir! Times Meydanı'nda grup fotoğrafı dolandırıcılığı

Disney karakterleri kılığındaki dolandırıcılar sizinle fotoğraf çekilmek için kendilerini heba ederler, olur da fotoğraf çekilirseniz bir anda farklı karakterler de kadraja girer ve nur gibi bir dolandırıcılık kurbanı olursunuz: Zira kareye giren her karaktere en az 5 Dolar ödeme yapmanız gerekmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
26
25
14
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kardeşim merhaba yanlış anlama dilenci değilim bura da hastam var memlekete gidecez otobüs param yok bize yardımcı olurmusun. Ankara sokak dolandırıcıları

Mete Han

ilk defa işe yarayan birşey, teşekkürler :D

gizemyeniklerr

Dünya barışı için 5 euro verin!"