Görüş Bildir
Haberler
Yürek Yemeden Gidemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli Aktif Yanardağ Bölgeleri

Yürek Yemeden Gidemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli Aktif Yanardağ Bölgeleri

R.G.
05.07.2021 - 15:42

Dünya üzerinde pek çok aktif yanardağ bölgesi ve bu bölgelerde yaşayan milyonlarca insan bulunuyor. Peki, siz serin bir sonbahar yağmurunda yürümeyi düşlerken üzerinize lavların yağmaya başlayabileceğini bile bile bu şehirlerde yaşamak ister miydiniz? İşte yakınlarında dolaşmanın bile yürek isteyeceği, dünyanın en tehlikeli 8 aktif yanardağı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vezüv - İtalya

1. Vezüv - İtalya

Ünlü Pompeii şehrini taşa çeviren Vezüv Yanardağı, günümüzde de Avrupa'nın en tehlikeli yanardağlarından biri. İşin daha ilginç yanı ise tüm bunlara rağmen İtalya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Napoli ve toplamda 3 milyonluk bir nüfus, hâlâ bu bölgede yaşıyor. Sanırız 'canına susamak' deyimi tam olarak böyle durumlarda kullanılıyor.

2. Yellowstone - A.B.D.

2. Yellowstone - A.B.D.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Montana, Idaho, Wyoming eyaletlerine yayılan ve günümüzde milli park olarak değerlendirilen Yellowstone, bundan 2.1 milyon yıl önce patladığında bütün dünyayı külleriyle kaplamıştı. Yellowstone tekrar patlarsa A.B.D.'nin kuzeyini yok edebileceği ve en az 100 bin kişinin ölümüne sebep olacağı düşünülüyor.

3. Merapi - Endonezya

3. Merapi - Endonezya

10 bin yıldır aktif olan ve dünyadaki tüm yanardağlardan daha fazla lav üreten Merapi'nin de etrafında binlerce insan yaşıyor. Bunun en temel sebebi ise yanardağ bölgelerinin genellikle çok bereketli ve tarıma elverişli olması.

4. Kilauea - Hawaii

4. Kilauea - Hawaii

Hawaii'yi oluşturan 5 yanardağdan biri olan Kilauea, hâlâ bölgedeki en aktif yanardağ. Hawaii'nin bir diğer tehlikeli yanardağı ise yerel dilde 'Uzun Dağ' anlamına gelen Mauna Loa.

5. Etna - İtalya

5. Etna - İtalya

Avrupa'nın en aktif yanardağları arasında yer alan Etna, sık sık lav püskürterek çevresindeki Katanya gibi yerleşim yerlerini külle kaplıyor. Etna yakınlarında yaşadığınızı bir düşünün; bir sabah evinizden çıkıyorsunuz ve her taraf simsiyah külle kaplanmış! Ayrıca Etna yanardağı sadece lavlarıyla değil, devasa turunçgilleriyle de ünlü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sakurajima - Japonya

6. Sakurajima - Japonya

'Doğu'nun Vezüv'ü' olarak bilinen Sakurajima, 1914'teki patlamayla birlikte ana kara ile birleşerek ada olma özelliğini kaybediyor. Aynı riskleri günümüzde de taşıyan Sakurajima, 700 bin kişinin yaşadığı Kagoshima kentine oldukça yakın.

7. Eyjafjallajökull, Hekla, Katla - İzlanda

7. Eyjafjallajökull, Hekla, Katla - İzlanda

Tehlikeli yanardağlardan bahsederken Eyjafjallajökull'u anmamak olur mu? Tabii ki olmaz. Hatta kendisi gibi Hekla ve Katla isminde kızgın iki kardeşi daha var. Bildiğiniz gibi Eyjafjallajökull, 2010'da patlamış ve dünya havayolu ulaşımını felç etmişti.

8. Ruapehu - Yeni Zelanda

8. Ruapehu - Yeni Zelanda

Ruapehu, hâlâ aktif bir yanardağ olmasına rağmen etrafında 2 adet otel bulunuyor. Bunun en önemli sebebi ise Yüzüklerin Efendisi serisinin bir kısmının burada çekilmiş olması.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
38
36
17
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

belli olmaz show ayaginiza da gelebilir. agri, erciyes, hasandag, nemrut, suphan, tendurek.... turkiyede pek cok buyuk yanardag var ve sanildigi gibi oyle so... Devamını Gör

gulmemis89

Yeryüzündeki tüm yürekleri verseler dahi gidemem "i am fakir"!!!