Görüş Bildir
Haberler
Yas İlan Edilen Yunanistan'da Çanlar Ayasofya İçin Çaldı

etiket Yas İlan Edilen Yunanistan'da Çanlar Ayasofya İçin Çaldı

Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da ilk cuma namazı bugün kılındı. Yunan Ortodoks Kilisesi bu durum nedeniyle 'yas günü' ilan etti. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ta kiliseler yas için çan çalarken bazı kiliselerde bayraklar yarıya indirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayasofya'da 86 yıl aradan sonra ilk kez Cuma namazı kılınması Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde öfke ve üzüntü ile karşılandı.

🎥 Her iki ülkenin önde gelen Ortodoks Hristiyan din adamlarının çağrısı ile öğle saatlerinde kiliselerde çanlar çalındı.

🎥 Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesi"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 'Bugün (Ayasofya'da) yaşananlar gücün değil zayıflığın göstergesi' derken Yunanistan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hieronimos, Cuma namazının kılındığı 24 Temmuz Cuma gününü, Hristiyanlık ve Yunanistan adına yas günü ilan etti.

Kıbrıs Başpiskoposu Krisostomos ise Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin, "kabul edilemez ve canice" olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs Başpiskoposu Krisostomos ise Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin, "kabul edilemez ve canice" olduğunu dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde de ülkedeki Ortodoksların dini lideri Başpiskopos Elpidoforos'un çağrısıyla ülkedeki tüm Ortodos kiliselerinde bayraklar yarıya indirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atina ve Selanik'te Ayasofya protestosu

Atina ve Selanik'te Ayasofya protestosu

Ayasofya'nın ibadete açılması akşam saatlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina ve Selanik'te de protesto edildi.

Atina'daki protestolardan görüntüler 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
449
106
72
55
41
28
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Yunan başbakanının yaptığı açıklama o kadar doğru ki. Ayasofya'nın iki dine ev sahipliği yapmış bir yapı olarak müze olarak korunması ülkemizin batıya bir je... Devamını Gör

Eren Akbaş

Atina'da bir tane cami var mı? Onlar kaç tane camiyi kiliseye çevirdiler ben gittim ve gördüm. İstanbul'da ise bırak şehri, oturduğum mahallede bile iki tane... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kudurun yunan finoları, Atina da bir tane cami yok bu sizin ayıbınız olsun, Türkiye de 398 kilise 38 sinagog var. Ne dinlere saygınız var ne tarihe... Tek b... Devamını Gör

thebananastand

osmanlı dönemindeki camiiler müze ve camii olarak duruyor hala?

Can Arat

aslında herif haklı. İstanbul'daki olay tamamen güçsüzlük gösterisi maalesef. İşin komik tarafı 3 kuruşa muhtaç olduğumuz dönemde belki de en çok gelir getir... Devamını Gör