Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan ile Makedonya Arasında Sıkışan Mülteciler Canları Pahasına Sınırı Zorluyor

Yunanistan ile Makedonya Arasında Sıkışan Mülteciler Canları Pahasına Sınırı Zorluyor

Onedio Medya
14.03.2016 - 21:30

Yunanistan’ın Makedonya sınırı yakınındaki İdomeni kasabasında sıkışıp kalan mülteciler son çare olarak yakınlardaki nehri kullanmaya başladı. Mülteciler canları pahasına sınırı aşmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'de yer alan habere göre Yunanistan-Makedonya sınırı yakınlarındaki İdomeni kampında tutulan bazı mülteciler kamp yakınlarındaki nehirden geçerek Makedonya’ya girmeye çalıştı. Makedonya ise nehri geçmeyi başarsalar bile mültecileri Yunanistan’a geri göndereceğini açıkladı.

Mültecilerin yolculuğu havadan görüntülendi

Mültecileri geri göndermek için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen Makedon yetkili, “Polis ve ordu sınırdaki kritik noktalar üzerindeki güvenliği güçlendirdi” dedi.

Yetkili, sınırı geçenlerin sayısının birkaç yüzü bulduğunu söyledi, Reuters fotoğrafçısı Stoyan Nenov’un gözlemlerine göre ise bu rakam sadece bugün 2 bin civarındaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mülteciler sınırı geçebilmek için arazide uygun yollar aramaya devam ediyor. Nehre ulaşabilmek için saatlerce yürüyor, karşıya geçtikten sonra da Makedon polisi tarafından konan sınırdaki çitleri aşmaya çalışıyorlar.

Makedon polisleri yakalanan mültecilerden bazılarını ordu kamyonlarına yükledi. Ancak nereye götürüldükleri bilinmiyor.

Kriz büyüyor, anlaşma belirsiz

Kriz büyüyor, anlaşma belirsiz

Avrupa Birliği (AB), mülteci akınını durdurması karşılığında Türkiye’ye yapılacak yardım miktarını 3 milyardan 6 milyar avroya çıkarmıştı. Taslak anlaşmaya göre, Türkiye Yunan adalarından geri gönderilen, Suriyeli olsun olmasın her mülteciyi geçici bir süre için kabul edecek.

AB de Türkiye’nin kabul ettiği her mülteciye karşı Türkiye’deki bir Suriyeli mülteciye sığınma hakkı tanıyacak. Ancak bazı Avrupa ülkelerinin anlaşmaya sıcak bakmadıkları biliniyor.

Mülteci krizine ılımlı yaklaşan Alman Başbakan Angela Merkel dün üç eyalette yapılan seçimlerde aşırı sağcı mülteci karşıtı partiye karşı ciddi güç kaybetmişti.

Diken - Fotoğraflar: Reuters / Stoyan Nenov

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seha

canları pahasına ülkelerinde direnip kalcaklarına avrupa'da kedi gibi kızan yapmışlar sonra onları doğurup doğurup atıcaklar sokağa mendil su satsınlar diye

Melih Işık

Gerek yok avrupanın cogu yerinde cocuk yardimi var cocuk basi 5 milyar diye dusun adamlar yataktan cikmaz resmen...

Melih Işık

bok işleri mi var orda türkiyede türklerden daha cok el üstünde tutuluyolar zaten -_-

the_war

Üzerinize bombalar yağarken, terör örgütleri erkekleri öldürüp, kızlara ve kadınlara tecavüz edip köle pazarlarında satarken, erkek çocuklarına terörist eğit... Devamını Gör