Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Bugün Çalışan Yok

Yunanistan'da Bugün Çalışan Yok

FreiGeist
12.11.2015 - 12:15 Son Güncelleme: 12.11.2015 - 13:02

Yunanistan’da iktidardaki SYRIZA’nın da destek çağrısı yaptığı 24 saatlik genel grev başladı. İşçi ve kamu çalışanları sendikalarının çağrısı üzerine yapılan greve gazeteciler, doktorlar ile havayolu ve müze çalışanları da destek veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan’da 24 saatliğine hayatı durduracak genel grev başladı. Postane çalışanları, öğretmenler, mühendisler, doktorlar, noterler, eczacılar, banka çalışanları, basın çalışanları, otobüs şoförleri, metro ve tren yolu çalışanları ile liman ve denizyolu çalışanları 24 saat boyunca grevde olacak.

Öte yandan greve destek veren Olympic Hava Yolları’nın 36 uçuşu iptal edildi.

Grev kapsamında Yunanistan’daki müzeler de bugün kapalı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel grevin düzenleyicileri Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSSE) ve Kamu Çalışanları Sendikası (ADEDY) saat 11.00’de Klaftimonos Meydanı’nında toplanacak. Greve destek veren Yunanistan Komünist Partisi’ne (KKE) bağlı Yunanistan İşçi Mücadele Örgütü (PAME) ise Omonio Meydanı’nın bir araya gelerek bir protesto gösterisi düzenleyecek.

SYRIZA da ülkede hayatı durduran 24 saatlik greve destek verdiğini açıklamış ve Yunan halkına 'eylemlere katılın' çağrısı yapmıştı.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
1
0
0
0