Görüş Bildir
Haberler
Yükselen Enflasyonla Mücadele İçin Faiz Arttırma Yoluna Giden 8 Ülke

etiket Yükselen Enflasyonla Mücadele İçin Faiz Arttırma Yoluna Giden 8 Ülke

Dünyada birçok nedenden dolayı arz ve talep arasındaki hassas denge bozuldu. Bu durum enflasyonun artmasına neden oldu. Ülkeler de senkronize bir şekilde yükselen enflasyona tepki olarak faiz artırımına gitti. İşte, faiz artırımına giden ülkeler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brezilya

1. Brezilya

Dünya yüksek enflasyonla boğuşurken Brezilya faiz arttırımına gitti. Ülke faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Yani faiz oranını %13,25'e yükseltti. Komiteye göre Brezilya, bir sonraki toplantısında eşit veya orta büyüklükte bir artırım daha yapabilir.

2. İsviçre

2. İsviçre

Yeniden canlanan enflasyonla mücadele için 15 yıl aradan sonra faiz arttıran ülkelerden biri de İsviçre. Ülke, faiz oranını %-0,75 oranından %-0,25'e yükseltti. Daha fazla faiz artırımlarına da hazır olduğunu söylediler.

3. İngiltere

3. İngiltere

İngiltere yükselen fiyatların hızını durdurmaya çalışırken, faiz oranları daha da yükseldi. Ülkede faizler, art arda yükseldi. %1'den %1,25'e çıktı. Uzmanlar, enflasyon baskıları devam ederse faiz oranlarının daha da çıkacağını öngörüyor.

4. Suudi Arabistan

4. Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da yıllık enflasyon oranı yükselmeye devam ediyor. Ülke faiz oranını 50 baz puan artırdı. Faiz oranlarını ülke dörtte üç oranında yükseltmiş oldu.

5. Avustralya

5. Avustralya

Avustralya da enflasyonu frenlemek için faiz oranını 50 baz puan arttırdı. Bu sayede faiz oranı %0,85'e çıkmış oldu. 22 yılın en büyük nakit faiz artışı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hindistan

6. Hindistan

Hindistan, enflasyona yönelik riskler beklenenden daha çabuk gerçekleşti dedi. Faiz oranını %4,4'ten %4,9'a yükseltti. Kararda fiyat artışlarını durdurmayı amaçlıyorlar.

7. Kanada

7. Kanada

Kanada faiz oranını %1,5'e yükseltti. Ayrıca daha fazla artışın yolda olduğunu söyledi. Ülke yaptığı açıklamada, faiz oranlarının daha da yükselmesi gerektiğine dair yargıya varmaya devam ediyor.

8. Meksika

8. Meksika

Meksika; enflasyon beklentilerini, Ukrayna ihtilafından kaynaklanan belirsizlikleri ve küresel para koşullarındaki sıkılaşmayı gerekçe göstererek faiz artırımına gitti. Faiz ülkede %6,5 oranından %7 oranına çıkartıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın