Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Öğrenim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Bugün Yapıldı! YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yüksek Öğrenim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Bugün Yapıldı! YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Müge Kakşi
28.03.2021 - 15:01

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yüksek Öğrenim Kurumları Yabancı Dil Yerleştirme Sınavı (YÖKDİL/1) 28 Mart 2021 Pazar günü yani bugün gerçekleşti. Sınava giren adaylar şimdi ise heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları açıklanma tarihi belli mi? YÖKDİL sınav soruları ve cevapları açıklanacak mı? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2021-YÖKDİL/1) yapıldı.

Saat 10.15'te başlayan ve 47 sınav merkezinde düzenlenen sınavda adaylara, çoktan seçmeli 80 soru yöneltildi ve soruları cevaplamaları için 180 dakika süre verildi.

İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanları ile Arapçada sadece sosyal bilimler alanında yapılan sınav, sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama sorularından oluştu.

ÖSYM, Kovid-19 salgınına karşı sınav önlemleri aldı.

YÖKDİL Soru-Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak? YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi

YÖKDİL Soru-Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak? YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI, NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sorular ve cevaplar bazı sınavlarda aynı gün sınavdan birkaç saat sonra, bazı sınavlarda ise ertesi gün yayınlanıyor. Bu neden YÖKDİL soruları ve cevaplarının da bugün akşam saatlerinde ya da yarın gün içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Sorular ve cevaplar ÖSYM’nin AİS sayfasında olacak. Sınava katılmayan kişiler soruların yüzde 10’luk kısmını, sınava katılan kişiler ise tamamını görebilecekler.

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sonuçlar ise ÖSYM'nin sonuç sayfası olan 'sonuc.osym.gov.tr' adresinde olacak. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre sonuçlar 20 Nisan'da erişime açılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın