Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Gişe Hasılatı Başarısını Yakalamış Filmlerde En Çok Rol Alan 16 Oyuncu

etiket Yüksek Gişe Hasılatı Başarısını Yakalamış Filmlerde En Çok Rol Alan 16 Oyuncu

Gökhan A.
08.07.2017 - 10:40

Steven Spielberg'in gişe hasılatı 100 milyon dolar barajını geçen Jaws filmiyle kullanılmaya başlanan blockbuster film tabiri George Lucas'ın Star Wars serisiyle devam etti. Günümüzde ise 100 milyon barajını geçen çok film olduğu için bu tabir sayı baz alınmayıp günümüz şartlarında yüksek gişe hasılatı elde etmiş filmlere kullanılmakta.

İşte bu blockbuster diye tabir edilen filmlerde en çok yer almış oyuncuların bir listesini yapalım dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Helena Bonham Carter - 7

Harry Potter serisinin 4 filminde yer alan Helena Bonham Carter'ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı'ndaki rolü çok kısa olduğu için 3 film olarak ele alırsak 2 tane Alice Harikalar Diyarı'nda filmi, Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Sindirella'daki rolleriyle toplamda 7 filmi bulunuyor. Bir sonraki yüksek hasılat yapabilecek filmi ise 2018'in en çok beklenen filmlerinden olan Ocean’s Eight.

15. Cate Blanchett - 7

Yüzüklerin Efendisi serisinin 6 filminde Galadriel olarak gördüğümüz oyuncunun kısa rollerini saymazsak 4 filmde bulunuyor. Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı, Sindirella ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2'de sesiyle yer alan oyuncunun toplamda 7 filmi bulunuyor. Bu yıl vizyona girecek Thor 3: Ragnarok ve 2018'de vizyona girecek Ocean’s Eight filmleri ile sayısını 9'a çıkaracak gibi.

14. Andy Serkis - 7

Yüzüklerin Efendisi serisinde Gollum'a hayat veren Andy Serkis'in kısa rollerini saymazsak 4 filmi buradan geliyor. King Kong, 2 tane Maymunlar Cehennemi filmi ve Star Wars: Güç Uyanıyor'daki rolleriyle film sayısı 7. Önümüzdeki dönemde Maymunlar Cehennemi ve Star Wars serisindeki rolleriyle Blockbuster filmlerini arttırması muhtemel.

13. Michael Caine - 7

Michael Caine'in listede yer almasının en büyük sebebi ise Christopher Nolan'ın vazgeçemediği oyunculardan olması. Gişede büyük başarı elde eden Nolan filmlerinden hariç Arabalar 2'deki seslendirmesi ve Avanak Ajan: Altın Kuş filmleri ile göze çarpıyor. Gişede başarı yakalamış toplamda 7 filmi bulunuyor.

12. Samuel L. Jackson - 7

Star Wars serisinin 2 filminde yer alan Samuel L. Jackson'un kısa rolünden dolayı ilk filmi ele alırsak. Nick Fury olarak yer aldığı 7 Marvel filmindeki cameo'larını saymadığımızda 4 filmi var. İnanılmaz Aile ve Zincirsiz filmleri ile birlikte 7 filmi bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tommy Lee Jones - 8

Tommy Lee Jones'un; Kaçak, Siyah Giyen Adamlar üçlemesi, Batman Daima, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, Jason Bourne ve Lincoln filmlerindeki rolleriyle 8 filmi bulunuyor.

10. Robert Downey Jr. - 8

Hollywood'un en çok kazanan oyuncularından olan Robert Downey Jr. 3 Demir Adam filmi, 2 Yenilmezler, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, 2 Sherlock Holmes filmi ile 8 yapımı buluyor. Yeni vizyona giren ve finansal başarı elde etmesi muhtemel Örümcek-Adam filmi ve gelecek sene izleyeceğimiz Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı ile sayısını artıracak.

9. Orlando Bloom - 9

Yüzük serisindeki 6 filmin(Hobbit dahil) 5'inde yer alan Orlando Bloom'un diğer finansal başarı göstermiş Karayip Korsanları serisinin ilk 3 filmi ve son filmi olan Salazar’ın İntikamı ile 9 yapımı buluyor.

8. Gary Oldman - 9

Gary Oldman'ın; Hava Kuvvetleri Bir, Harry Potter serisinde yer aldığı 2 film, Kara Şövalye üçlemesi, Hannibal, Kung Fu Panda 2 ve Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti ile toplamda 9 filmi bulunuyor.

7. Matt Damon - 9

Matt Damon'ın Jason Bourne serisinden 4 film, True Grit, Interstellar, Ocean’s Eleven, Er Ryan'ı Kurtarmak ve Marslı filmleriyle toplamda 9 filmi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ben Stiller - 10

Komedi filmi deyince ilk akla gelen isimlerden olan Ben Stiller'ın; Ah Mary Vah Mary, Zor Baba üçlemesi, Madagaskar üçlemesindeki seslendirme ve Müzede Bir Gece üçlemesiyle birlikte finansal başarı yakalamış 10 filmi var.

5. Tom Cruise - 10

Tom Cruise'un Görevimiz Tehlike serisindeki 5 filmi, Top Gun, Yağmur Adam, Şirket, Jerry Maguire ve Dünyalar Savaşı filmi ile toplamda 10 filmi bulunuyor.

4. Will Smith - 10

En sevilen aktörlerden olan Will Smith'in finansal başarı sağlamış 10 filmi ise şöyle: Siyah Giyen Adamlar üçlemesi, Kurtuluş Günü, Köpekbalığı Hikayesi seslendirmesi, Aşk Doktoru, Umudunu Kaybetme, Ben Efsaneyim, Hancock ve İntihar Timi: Gerçek Kötüler. Önümüzdeki aylarda bu listede yer alabilme potansiyeli olan filmi ise Aralık'ta vizyona girecek Bright gösterilebilir

3. Harrison Ford - 11

Star Wars ve Indiana Jones serilerinin efsane karakterlerini canlandıran Harrison Ford'un bu serilerden 8 tane blockbuster filmi bulunuyor. Diğer blockbuster filmleri arasında ise Kaçak, Hava Kuvvetleri Bir, Gizli Gerçek filmleri var. Bu listeye dahil olma ihtimali olan gelecek yapımlarından biri ise Blade Runner 2049 filmi.

2. Tom Hanks - 11

Tom Hanks'in gişenin altını üstüne getirdiği 10 filmi ise: Oyuncak Hikayesi üçlemesindeki seslendirmesi, Sıkıysa Yakala, Apollo 13, Yeşil Yol, Kutup Ekspresi, Er Ryan'ı Kurtarmak, Da Vinci Şifresi, Yeni Hayat ve Forrest Gump. 2019 yılı vizyona girmesi planlanan Oyuncak Hikayesi 4'te muhtemelen bu listeye dahil olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sir Ian McKellen - 12

Yüzük serisindeki Gandalf ve X-Men serisindeki Magneto rolleriyle efsane haline gelen Sir Ian McKellen'ın bu filmlerden hariç yer aldığı Da Vinci Şifresi ve Güzel ve Çirkin'deki hem oyunculuğu hem de seslendirmesi ile 12 yapımı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
392
112
35
26
25
25
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tabby cat

Gözler bi Johnny Depp aradı. Sonra; "Boşver Anthony Hopkins ve Morgan Freeman'da yok. Ciddiye alma." dedim.

Gürkan Aksu

Al pacino,Robert de niro ve bruce wills de arandı tabii

Ali Artun Telli

helena bonhan carter'dan bahsederken fight club'ı saymayınca gerisini okumadım

morgoth's sauron

yüksek bütçeli sayılmıyor o kadar da

Ayşenur Bayirli

tom hanks diyorum ve susuyorum