Görüş Bildir
Haberler
YouTube Kartları Kullanıma Sunuldu

YouTube Kartları Kullanıma Sunuldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler video devi YouTube, videoları daha interaktif hale getirmek amacıyla yeni YouTube Kartları'nı kullanıma sundu.

Kullanıcıların YouTube videolarını daha fazla interaktif hale getirmek istemeleri üzerine YouTube, videolarda kullanılabilen ek açıklamaların yanı sıra platforma yeni bir özellik daha ekledi: YouTube Cards / YouTube Kartları.

Videolara daha fazla esneklik getiren YouTube Kartları, kullanıcılara videolarda daha fazla bilgiye yer verebilmelerini sağlıyor. YouTube Kartları, standart video ek açıklamalarıyla aynı fonksiyona sahip. Ancak kartların özellikleri bununla sınırlı değil. Kullanıcılar bu kartlara görsel, bağlantı, ürün bilgileri ve daha fazlasını ekleyebiliyor. Ayrıca hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilen bu kartlar, standart ek açıklamalara göre göze daha çok hitap ediyor.

6 farklı seçenek sunan YouTube Kartları arasında ise; Ürün kartları, Bağış toplama kartı, Video listesi kartı, Oynatma listesi kartı, İlişkilendirilmiş web sitesi kartı ve Hayran Bağışları kartı bulunuyor. Kullanıcılar hazırladıkları videolara göre bu istedikleri kartlardan birini seçerek aktif edebiliyor.

Masaüstünde fare imlecinin videonun üzerine getirilmesinin ardından yada mobil cihazlarda oynatıcı kontrollerinin belirmesinin ardından beliren kart ikonu (i), üzerine gelindiğinde genişliyor ve tıklandığında ise kartın içeriği görüntüleniyor. Kısacası YouTube Kartları bu şekilde çalışıyor. Ancak yapılan açıklamaya göre bu sistem kullanıcı davranışları, performans ve cihaz türüne göre ileride değişiklik gösterebilecek.

YouTube kartı aktif edilmiş bir video örneğini (Ürün kartları) aşağıdan inceleyebilir, daha fazla bilgi almak için de YouTube Yardım Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Webmasto

Kaynak: http://www.webmasto.com/youtube-kartl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0