Görüş Bildir
Haberler
You Dizisini Sevenlerin Aynı Ürperti Tadını Sonuna Kadar Alacağı Saplantıyla Örülü Filmler

You Dizisini Sevenlerin Aynı Ürperti Tadını Sonuna Kadar Alacağı Saplantıyla Örülü Filmler

Dale Cooper
16.06.2020 - 15:18

Penn Badgley'nin başrolünde yer aldığı ve hayat verdiği Joe Goldberg karakterinin saplantılarıyla her sezon izleyici daha da ürperttiği You dizisi son dönemin en sevilen dizilerinden olmakla beraber rahatsız edicilikte de başı çekiyor.

You dizisini sevenlerin aynı ürperti tadını sonuna kadar alacağı, bir o kadar rahatsız edici filmleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Boy Next Door (2015)

1. The Boy Next Door (2015)

Jennifer Lopez ve Ryan Guzman'ın başrolünde yer aldığı 2015 yapımı The Boy Next Door, kendisini aldatan kocasından ayrılan bir kadının, yandaki eve taşınan bir gençle yakınlaşmasını ancak bu yakınlığın kısa süre içerisinde oldukça tehlikeli bir hal almasını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Rob Cohen oturuyor.

2. Warm Bodies (2013)

2. Warm Bodies (2013)

Isaac Marion'ın romanından uyarlanan 2013 yapımı Warm Bodies'te, sıradan zombilerden oldukça farklı bir zombi olan R, yaşayan bir genç kızı saldırıdan kurtardıktan sonra ikili cansız dünyada yeni bir harekete ön ayak olan bir ilişki dinamiği oluştururlar ancak olaylar ikisinin de pek umduğu gibi ilerlemeyecektir. 

Jonathan Levine'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Nicholas Hoult, Teresa Palmer ve John Malkovich gibi isimler yer alıyor.

3. Gone Girl (2014)

3. Gone Girl (2014)

Amy Dunne rolüne hayat veren Rosamund Pike'a Akademi Ödülleri'nde adaylık getiren 2014 yapımı Gone Girl, eşinin ortadan kaybolmasının ardından medyanın yoğun ilgisini üzerine toplayan bir adamın masum olup olmadığının peşine düşüyor. Gillian Flynn'in aynı adlı romanından uyarlanan Gone Girl'ün yönetmen koltuğunda usta isim David Fincher otururken kadrosunda Pike'ın yanı sıra Ben Affleck, Neil Patrick Harris ve Carrie Coon gibi isimler bulunuyor.

4. Red Eye (2005)

4. Red Eye (2005)

Korku türünün önemli isimlerinden Wes Craven yönetmenliğindeki Red Eye, sıradan bir uçuşta bir suikastçiyle yan yana oturan ve işbirlikçisi olmadığı takdirde babasının öldürülmesi tehdidiyle karşı karşıya kalan Lisa'nın bitmek bilmeyen zorlu gece uçuşunu konu ediniyor. Cillian Murhpy filmde suikastçi rolündeki Jackson Rippner olarak karşımıza çıkarken Lisa'ya ise Rachel McAdams hayat veriyor.

5. Nightcrawler (2014)

5. Nightcrawler (2014)

Dan Gilroy'un yönetmen koltuğunda oturduğu 2014 yapımı Nightcrawler, bir iş için yanıp tutuşan Louis Bloom'un, L.A. suç gazeteciliği dünyasına girince, kendi hikâyesinin yıldızı olmak için gözlemci ve katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmasının çevresinde gelişiyor. Filmde Bloom'a hayat veren Jake Gyllenhaal karakterin donukluğu dikkat değer performansla seyirciye sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Greta (2018)

6. Greta (2018)

Isabelle Huppert ve Chloë Grace Moretz'in başrolleri paylaştığı 2018 yapımı Greta, rastlantı üzerine karanlık ve tehlikeli dul bir kadınla arkadaş olan genç bir kadının kabusa dönen hayatına odaklanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Akademi Ödüllü usta isim Neil Jordan oturuyor.

7. Catch Me If You Can (2002)

7. Catch Me If You Can (2002)

İki Oscar ödüllü 2002 yapımı Catch Me If You Can, daha yirmilerinin başında genç bir adamın birbirinden farklı birçok meslekle, birbirinden farklı birçok ülkede saygın ve işinin ehli bir FBI ajanını peşinden koşturmasının ve zamanla ajanın bu kişiyi saplantı haline getirmesinin hikâyesini anlatıyor. 

Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks'in başrolleri paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Steven Spielberg oturuyor.

8. Misery (1990)

8. Misery (1990)

Kathy Bates ve James Caan gibi usta iki ismin başrolü paylaştığı 1990 yapımı Misery, ünlü bir yazarın bir trafik kazasından sonra kendisinin çok büyük bir hayranı tarafından kurtarılmasıyla başlayan esaret ve istismar kabusunu anlatıyor. Bates'e En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü getiren Misery'nin yönetmenliğini Rob Reiner üstleniyor.

9. American Psycho (2000)

9. American Psycho (2000)

Mary Harron'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve 'rahatsız edici filmler' kategorisinde kült mertebesine ulaşmış 2000 yapımı American Psycho, New Yorklu zengin bir banka yöneticisi Patrick Bateman'ın psikopat egosunu çevresinden gizleyerek günden güne derinleştirmesinin hikâyesini anlatıyor.

Filmde Patrick Bateman'a Christian Bale hayat veriyor.

10. Ingrid Goes West (2017)

10. Ingrid Goes West (2017)

Matt Spicer yönetmenliğindeki 2017 yapımı Ingrid Goes West, aklen dengesiz bir sosyal medya stalkerının Los Angeles'a taşınarak bir sosyal medya starının hayatına sinsice sızlamasının çevresinde gelişiyor. Filmin başrollerini Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen ve O'Shea Jackson Jr. gibi isimler paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cam (2018)

11. Cam (2018)

Madeline Brewer'ın başrolünde yer aldığı 2018 yapımı Cam, hırslı bir camgirl olan Alice'in bir gün şovunda kendisi yerine benzer bir kopyasının yer aldığını keşfetmesiyle gelişen saplantı dolu hikâyeyi anlatıyor. Sanal dünyada olup bitenlere ve kimlik hırsızlığına değinen filmin yönetmenliğini Daniel Goldhaber üstleniyor.

12. Secret Obsession (2019)

12. Secret Obsession (2019)

Peter Sullivan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2019 yapımı Secret Obsession, yaşadığı bir travma sonrasında yavaş yavaş iyileşmeye başlayan Jennifer'ın hatırlamadığı bir hayata dönüşünün yarattığı tehlikeyi ve kaosu anlatıyor. Brenda Song'un Jennifer karakterine hayat verdiği filmde Mike Vogel ve Dennis Haysbert gibi isimler bulunuyor.

13. Before I Fall (2017)

13. Before I Fall (2017)

2017 yapımı Before I Fall, 12 Şubat tarihinde hayatının son gününü yaşan Sam'in bu günü tekrar tekrar yaşayarak ölümünün gizemini çözmesini ve kaybettiği her şeyi derinlemesine keşfetmesinin hikâyesini anlatıyor. Filmde Sam karakteriyle seyirci karşısına Zoey Deutch çıkıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir! 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın