Görüş Bildir
Haberler
Yolunda Giden Mükemmel Bir İlişkide Partneriniz Neden Bir Anda Bütün İlgisini Kaybeder?

Yolunda Giden Mükemmel Bir İlişkide Partneriniz Neden Bir Anda Bütün İlgisini Kaybeder?

Rinascita
23.09.2018 - 16:28

Yeni biriyle tanışırsınız ve her şey harika gidiyordur. Ama belli bir zaman sonra bir şeylerin yolunda olmadığını hissedersiniz. Eğer siz de bir süre sonra karşınızdaki kişinin size olan ilgisini kaybettiğini düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Bunun sebebini ve neler yapılabileceğini sizler için Psychologytoday'den derledik.

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/intl/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öz güven sorunu

İnsanların ilgisinin kaybolmasının önemli sebeplerinden biri de karşılarındaki insanın öz güven sorunudur. Öz güven gerçekten önemlidir. Mesela bazı insanlar yeteri kadar çekici olmamalarına rağmen birçok insanla beraber olabilme potansiyeline sahiptir. Bunun sebebi de karşılarındaki insanın gözünde çizdikleri öz güvenli imajdır. Güvensizlik ilk başta belli olmaz. Bu nedenle birinin duyguları değişmeden önce insanlar birkaç kez görüşürler ve o sırada güzel zaman geçirirler. 

Peki bu durumda ne yapılmalı?

Öz güveninizi arttırın. Yüksek öz güven daha rahat davranmanıza ve önemli özelliklerinizle sivrilmenize yol açar. Kendinize sorun. Hayatınızda neleri değiştirmek ve hangi alanlarda gelişmek istiyorsunuz? Vücudunuzla ilgili kendinize güveniniz yoksa, fiziksel olarak forma girmeyi önceliğiniz haline getirin. İşinizle ilgili sıkıntılar varsa, istediğiniz alanda gelişebilecek bir şeyler yapmaya başlayın. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmak bile öz güveninizi yükseltecektir. Unutmayın, değiştiremeyeceğiniz şeyler de olabilir. Bu durumda nelerin değişebileceğini ve nelerin kontrolünüz dışında olduğunu belirleyin.

2. Çok fazla önemsemek

Bazı insanlar umutsuzca ilişki arayışında olurlar. Kendileriyle mutsuz oldukları için de hayatlarını beraber geçirecekleri birinin arayışında olurlar. Partnerleri de bu durumu çabucak anlarlar ve sonrasında ayrılıklar yaşanır. Ama çok yönlü insanlar, kendileriyle de mutlu olabilirler ve kendilerini bütün hissetmek için birilerine ihtiyaç duymazlar. 

Peki bu durumda ne yapabilirsiniz?

Kendinizi bu durumda bulursanız, hayatınızın sonuna kadar yalnız yaşayacağınız fikrini kabullenin. Eğer bu konuda kendinizi rahat hissederseniz, sağlıklı bir ilişkiye de hazır olursunuz. İlk başta bunu kabul etmek zor gelebilir ama nasıl bir bireye dönüşmek istediğiniz konusunda önemli bir adım olacak. Sonrasında doğru zaman geldiğinde o özel insan hayatınıza girecek ve sizi tamamlamayacak; olduğunuz kişiye katkıda bulunacak.

3. Kötü zamanlama

Eğer bu yukarıdakilerden hiçbiri size uymuyor ise, belki de sebep kötü zamanlamadır. Başkasının hayatında olan biten her şeyi bilme gibi bir lüksümüz yoktur. Belki karşınızdaki insan çoktan bir ilişki içindedir, belki de eskiden yaşadığı bir ilişkinin etkilerinden kurtulmaya çalışıyordur. Bunun gibi birçok sebep olabilir. 'Sorun ben değilim, sorun sensin.' demek daha doğrudur bu durumda. Kendinize güveniyorsunuz, kendinizle mutlusunuz ve hayatınıza bu insanın girmesine hazırsınız. Ama onlar sizinle aynı durumda değil ise bunların hiçbiri önemli değildir. 

Peki bu durumda ne yapabilirsiniz?

Açıklanamayan bu durumla barışın. Her şeyi anlayamazsınız, hayatta bazı şeyler gizemlidir. Eğer bir ilişki olacaksa, iki insan için de doğru zaman olması gerektiğine inanın. Bu arada düzgün beslenmek, spor yapmak, aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek, hayatın bütün olumlu deneyimlerine açık olmak gibi şeylerle kendinizi meşgul edin.

4. Çok fazla, çok erken

Bazen iki kişi de iyi bir noktadadır ve bir ilişkiye hazırdır. Ama ateşli ve ağır bir başlangıçtan sonra, sıkıntılar başlar. Yanlış giden nedir? Bazen ilişkiler çok hızlı ilerlediğinde ve aşağı çekilmeye başlandığında karşınızdaki insanın ilgisi kaybolabilir. İki insanı birbirine çeken fiziksel çekim genellikle o kadar yoğundur ki insanlar bütün zamanlarını beraber geçirmek isterler, ayrılır ayrılmaz birbirlerine mesajlar atmaya ve sürekli birbirlerini düşünmeye başlarlar. Bunlar her ne kadar eğlenceli ve heyecan verici olsa da, ilişkinin sonsuza kadar devam etmemesi riskini canlı tutar. 

Bu durumda ne yapılması gerekir?

İlişkinin sürecinden emin olun. Yeni bir ilişkiye başlandığında ve her şey mükemmel gittiğinde bile denge önemlidir. Hayatınızdaki hususları ve önemli insanları görmezden gelmeyin. Ayrıca yeni ilişkiniz içinde de güzel bir arkadaşlık geliştirmeye başlayın. En çok tatmin eden, uzun ömürlü ilişkilerde tutku ve beraberliğin dengesi vardır. Partnerinizle fiziksel çekimden daha önemli ortak noktalarınız olduğundan emin olun.

SONUÇ:

Listedeki her şeyi takip etmenize rağmen hala karşınızdaki insanın ilgisinin kaybolduğunu düşünüyorsanız, o zaman yukarıda da belirttiğimiz gibi anlayamadığınız ve hiçbir zaman anlayamayacağınız şeyler üzerine kendinizi yormayın. Sizi önemsemeyen biri ne sizin zamanınıza ne de çabalarınıza değmez. Açık fikirli olun, hayatınızı ve kendinizi daha iyi bir noktaya getirmeye çalışın, nerede olmanız gerektiği konusunda haklı olduğunuza inanın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
13
11
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DUFFY DUCK

Gevşek bıraksak karşımızdaki rahatsın seninle yapamam diyor. Gevşek bırakmasak üzerlerine düşsek sıkılıyorlar...

Volkan Gülümser

Şu an içinde olduğum durumları anlatmış.

sadbutromantic

İkimiz ayrı şehirde üniversiteye başlıyoruz. İster istemez insanın aklına kötü şeyler gelse de, sana asla yansıtmıyorum. Sanırım bu böyle olacak.. Zaman geçe... Devamını Gör