Görüş Bildir
Haberler
Yollarda Geçen Filmlere Karşı Ayrı Bir Tutkusu Olanların Mutlaka İzlemesi Gereken 12 Film

Yollarda Geçen Filmlere Karşı Ayrı Bir Tutkusu Olanların Mutlaka İzlemesi Gereken 12 Film

Yol filmlerine karşı ayrı bir tutkunuz varsa, bu filmleri izlemeden geçmemenizi öneriyoruz :)

  • Herhangi bir sıralama yoktur.
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Hitch-hiker (1953)

1. The Hitch-hiker (1953)

İki balıkçı, psikopat bir suçluyu arabalarına alır. Psikopat, yolculuk bittiğinde ikisini de öldüreceğini söylemektedir.

Filmi youtube'ta izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=H56bLcXv4_M

Yönetmen: Ida Lupino

Oyuncular: Edmond O'Brien, Frank Lovejoy, William Talman

2. Beş Kolay Parça / Five Easy Pieces (1970)

2. Beş Kolay Parça / Five Easy Pieces (1970)

Robert Dupea, varlıklı ve müzisyen bir aileden gelmektedir. Ailesinin müzik konusundaki baskılarına ve günlük sıkıcı pratiklere daha fazla tahammül edemeyen Robert evi terkeder. Başka bir kasabada yaşamaya başlayan Robert özgürlüğün tadını çıkarmakta ve zamanının büyük bir kısmını kumar oynayarak ve kız arkadaşı Rayette ile takılarak geçirmektedir. 

Bir süre sonra monoton bu hayatından da sıkılan Robert, ailesi ile işleri yoluna koymak için ölmek üzere olan babasını ziyaret etmek üzere eve geri döner. Burada tanıştığı Catherine’e aşık olacak, hayatın tamamen değişecektir. 

Yönetmen: Bob Rafelson

Oyuncular: Jack Nicholson, Karen Black, Billy Green Bush

3. Duel (1971)

3. Duel (1971)

David Mann, bir iş görüşmesi için arabasıyla California’yı boydan boya katetmekte olan bir iş adamıdır. Yolda solladığı bir tır şöförü ona karşı düşmanca tavırlar sergiler. Aralarındaki mücadele giderek bir ölüm-kalım savaşına dönüşür. Kurban David Mann’ın bakış açısıyla anlatılan hikaye, David’in düşüncelerinin seslendirilmesiyle gerilim dozunu da arttırmaktadır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Dennis Weaver, Jacqueline Scott, Eddie Firestone

4. Çift Şeritli Yol / Two-lane Blacktop (1971)

4. Çift Şeritli Yol / Two-lane Blacktop (1971)

Amerika'nın tüm batı ve güney eyaletlerinde yapılan Two-Lane Blacktop, tüm yaşamlarını eski model ve özel modifiye arabalarına adamış araba deliside denilebilecek iki otomobil yarışçısının ABD'nin güneybati otoyollarında geçen varoluşcu hikayesi anlatılmaktadır.

Yönetmen: Monte Hellman

Oyuncular: James Taylor, Warren Oates, Laurie Bird

5. Kanlı Toprak / Badlands (1973)

5. Kanlı Toprak / Badlands (1973)

'Badlands', 1973 tarihi bir gerilim filmi. Charles Starkweather ve Caril-Ann Fugate’in 1958 yılında işledikleri vahşi cinayetler beyazperde'ye aktarıldı. Gerçek olaylardan ilham alınan bu yapımda, gençlerin içlerindeki büyük boşluk ve bunaltı, sarsıcı bir biçimde gözler önüne seriliyor. Terrence Malick'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmde, genç bir çöp toplayıcısı olan Kit Carruthers ve kız arkadaşı Holly Sargis'in Güney Dakota’dan Montana’ya doğru yaptıkları kanlı yolculuk anlatılıyor. Tüm amaç, Holly’nin ilişkilerini onaylamayan babasını ortadan kaldırmaktır. Bu yolculuk sırasında kendilerini kaybeden çift, yol boyunca karşılaştıkları insanları öldürmeye başlarlar. Herhangi bir amaç gütmeden, düşünmeden yaptıkları bu eylemler onlar için yalnızca birer oyundan ibarettir. Çok geçmeden eğlenceli oyunları polisin dikkatini çeker.

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oate

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yıldız Adam / Starman (1984)

6. Yıldız Adam / Starman (1984)

Bir uzaylı dul bir kadının kocasının şekline girer ve kadına kendisini Wisconsin'den Arizona'ya götürmesini ister. Hükümet onları durdurmanın peşindedir.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Jeff Bridges, Karen Allen, Charles Martin Smith

7. Something Wild (1986)

7. Something Wild (1986)

Genç bir kadın bir haftasonu macerasına çıkmışken eğlencesini bölen bir olay yaşanır ve eski bir suçlu olan kocası ortaya çıkıverir.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jeff Daniels, Melanie Griffith, George 'Red' Schwartz

8. Thelma & Louise (1991)

8. Thelma & Louise (1991)

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

9. True Romance (1993)

9. True Romance (1993)

Bir çizgi roman dükkanında çalışan çekingen ve asosyal bir tezgahtar olan Clarence Woley, nadiren dışarı çıktığı gecelerden birinde karşılaştığı çekici bir kadın olan Alabama’ya ilk görüşte aşık olur ve aşkına karşılık bulur. Fakat bir süre sonra Alabama’nın patronu tarafından ona gönderilmiş bir fahişe olduğunu öğrenir. Alabama 'kötü yol'a düşeli pek fazla olmamıştır ve yol yakınken dönmek istemektedir... Aşık olduğu Clarence ile birlikte yaşamaya başlayıp fahişeliği bırakmak tek amacıdır, fakat bu fikrin patronu Drexl’ın pek hoşuna gitmeyeceğini de bilir. Clarence umursamaz bir tavırla Drexl’a haberi verip Alabama’nın eşyalarını toplamaya gider, ve oradayken Drexl’ı da öldürür. Alabama’nın çantası sanarak yanına aldığı çantada ise beş milyon dolar değerinde kokain vardır. Çantayı yanlarına alarak kaçmaya karar veren ikilinin peşine mafyanın düşmesi uzun sürmez. 

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper

10. Sideways (2004)

10. Sideways (2004)

Bir insanın hem evliliğinde hem de üzerine hayaller kurduğu ideallerinde başarısız olması yeterince mutsuz olma sebebidir. Filmin kahramanı Miles Raymond da böyle bir kurban rolünü sürdürmektedir. O bir İngilizce öğretmenidir ve en büyük hayali bir yazar olmaktır. Bu sırada yakın dostu Jack de pek kimsenin bilmediği bir televizyon oyuncusu olup evlilik aşamasındadır. Miles, onu evlilik öncesinde birlikte vakit geçirebilecekleri bir yolculuğa çağırır. Bu yolculuk bir hafta sürecektir ve iki arkadaşın hayatlarında bambaşka bir anlam oluşturacaktır. Beş dalda Oscar adayı olan film, En İyi Film (Müzikal-Komedi) dalında Altın Küre kazanmıştır.

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Old Joy (2006)

11. Old Joy (2006)

İki eski arkadaş Oregon bölgesindeki Cascade Dağları’na kamp yapmak için yola çıkarlar. Keyifli geçeceğini umdukları tatilleri bekledikleri gibi gelişmeyecektir…

Yönetmen: Kelly Reichardt

Oyuncular: Daniel London, Will Oldham

12. Çılgın Pierrot / Pierrot le fou (1965)

12. Çılgın Pierrot / Pierrot le fou (1965)

Ferdinand 'Pierrot' Griffon yaşadığı süslü püslü, sosyetik çevreden bıkmış, bu çevreye katlanamaz hale gelmiştir. Bir kaçış yolu ararken 5 yıl öncesinde ilişki yaşadığı Marianne ile tekrar karşılaşır. Marianne'ı evine bıraktığında kızın evinde bir cesetle karşılaşırlar ve kızın Cezayirli gangsterler tarafından takip edildiğini anlarlar. Paris'ten kaçarak Akdeniz sahillerine doğru yolculuğa çıkan çift, yol boyu şiirler okuyarak, şarkılar söyleyerek, çeşitli suçlar işleyerek yolculuklarını sürdürürken en sonunda yakalanırlar. Marianne bir şekilde kaçmayı başarır; Pierrot da kaçarak Marianne'ı aramaya başlar. Marianne'ı tekrar bulduğunda ise Marianne kendisinden vazgeçmiş, bir başka erkekle beraberdir ve üçünü de kötü bir son beklemektedir...

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Samuel Fuller

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
27
20
18
17
17
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İpek Yıldız

Ne demek Into The Wild yok

Bubbles10

On the road var birde

Mahmut Dursun

bonus: ateş böceği tarık akan necla nazır.