Görüş Bildir
Haberler
YÖK, Eşi İçin 'Adrese Teslim' Kadro Açan Rektör Hakkında Soruşturma Başlattı

etiket YÖK, Eşi İçin 'Adrese Teslim' Kadro Açan Rektör Hakkında Soruşturma Başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖKPamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Rektör Bağ, eşi için açtığı 'adrese teslim' kadro ilanıyla eleştirilerin hedefi olmuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hüseyin Bağ, geçtiğimiz yıllarda İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ’ı Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri olarak atamıştı. Bu atama o günlerde eleştirilere yol açmıştı.

Rektör Bağ, bu kez de kriterlerini sadece eşinin karşıladığı ve sadece eşinin başvurduğu bir ilanla gündeme gelmişti.

Basına yansıyan olay kamuoyunda tepki toplamıştı 👇

YÖK: Akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara müsamaha gösterilmeyecek

YÖK: Akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara müsamaha gösterilmeyecek

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce 7 Temmuz 2020'de öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 'İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur.' bilgisi verildi.

Yine aynı üniversitede 2017'de Bağ'ın eşinin enstitü sekreterliği görevine atanması konusunda, YÖK tarafından yapılan uyarı neticesinde üniversite tarafından yapılan işlemin geri çekildiği anımsatılan açıklamada, 'Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos'ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz.' vurgusu yapıldı.

Konuyla ilgili Türkiye'nin çarpık düzenini gözler önüne seren içerik 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
146
48
14
6
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

allaha inanan insan bunu yaparmı ben bunların müslüman olduğuna inanmıyorum din sadece araç allah kazandıklarını yemeye nasip etmesin

Malum Şahıs

soruşturma başlatan yök de çok bağımsız bir kurummuş gibi kim kime soruşturma açıyor beraber yürüdük biz bu yollarda

Toprak Han

Leşsiniz.