Görüş Bildir
Haberler
Yoğun İş Temponuzda Size Bomba Etkisi Yaratacak 13 Şipşak Kavanoz Salatası

Yoğun İş Temponuzda Size Bomba Etkisi Yaratacak 13 Şipşak Kavanoz Salatası

mignon
29.09.2015 - 15:38

Evet maalesef tatil geride kaldı ve yoğun iş temposuna çoktan başladık. Okulların açılması ile birlikte evde yemek yapma işi iyice zorlaştı diyorsanız, işte bu salatalar tam size göre. Neden mi çünkü içlerinde sadece marul ve birkaç sebze bulundurmayarak besleyiciliği doruğa taşıyorlar. Aynı zamanda buzdolabında 4 gün kadar tazeliklerini koruyorlar.

'Yok ben tek başıma yaşıyorum ne çoluğu çocuğu.' derseniz o zaman bir pazar günü yaklaşık 1-2 saatinizi harcayarak haftanın 4 gününün öğlen ya da akşam yemeklerini hazırlayıp buzdolabına atma şansı da sizin olacak.

1. Protein bombası salata!

Bir salatada ne kadar protein olabilir demeyin. Bu tarif ağzına kadar protein içeriyor.

İlk olarak kavanozun dibine ballı hardal sos koyun. Daha sonra kiraz domates, üzerine biraz buharda pişmiş taze fasulye. Haşlanmış patates ve yumurta son olarak da nohut ile salatanızı tamamlayın.

2. Asya'nın en güzel salatası bugün sizin olabilir.

Asya tatlarına bayılanlardansanız sizin için harika olacak bu salatayı iş yerindeki arkadaşlarınız kıskanacak.

Dibine biraz yoğurtlu hardal sos koyduğunuz kavanozu mor lahana ile doldurmaya devam edin. Daha sonra buharda pişmiş brokoli ekleyin. Biraz havuç, soya fasulyesi(yada yeşil fasulye) son olarak da taze soğan ile tatlandırın.

3. Salatayı meyveli sevenlerdenseniz sizi böyle alalım.

Bir salatanın tazeliği ancak meyvelerle olur diyorsanız o zaman tam tarifine denk geldiniz.

Kavanozun dibine biraz pekmezli sirkeli sos koyun. Daha sonra kuru incir ya da kuru üzüm ve ceviz ile devam edin. Doğranmış çilek, siyah üzüm, biraz kırmızı soğan, keçi peyniri ve son olarak marulla salatayı bitirin.

4. Akdeniz lezzetlerini bir kavanozda buluşturmak aslında çok kolay.

Akdeniz'in o tazecik lezzetlerini salatanızda yemekten büyük mutluluk duyuyorsanız doğru yerdesiniz.

Kavanozun dibine biraz yayla sos ekleyerek başlayın. Ardından zeytinleri koyun. Kırmızı soğan, beyaz peynir ve kiraz domates ile devam edin. Son olarak salatalık ve sarı biberleri ekleyip kavanozu kapatın.

5. Biraz kahvaltı tadında bir salataya ne dersiniz?

Bol proteinli üstelik kahvaltı malzemelerinin de çoğunu barındıran bu salata gününüzü kurtaracak cinsten.

İlk olarak Edirne salata sosu ile başlayın. Daha sonra üzerine kiraz domates, avokado, varsa haşlanmış tavuk, haşlanmış yumurta ve pişirilmiş salam ya da pastırma ekleyin. Son olarak marul ile tamamlayın.

6. Sonbahar hüznünden vazgeçip tatlarını değerlendirmeye ne dersiniz?

Evet biliyorum yaz lezzetleri her mevsimi döver. Ama sonbaharın da kendine has güzel lezzetleri olduğu kesin. 

İtalyan salata sosu ekleyerek kavanozu hazırlayın. Ardından armut, sotelenmiş baharatlı kabak ceviz ve beyaz peynir ile devam edin. Son olarak yeşillikleri ekleyip kavanozu kapatın.

7. Biraz baharat seviyorsanız Meksika lezzetlerine de hayır demezsiniz.

Meksikalılar baharatlı şeylere bayılır bu baharatları salataya taşımak da emin olun enfes oluyor. Üstelik baharat metabolizmanızı hızlandırıyor.

Kavanozun dibine biraz Anadolu sos koyarak başlayın. Daha sonra haşlanmış barbunya, kırmızı soğan ve domatesler ile devam edin.Ufak ufak doğradığınız kırmızı biberler, avokado ve buharda pişmiş taze fasulyeyi de ekleyin. Son olarak bol baharat ile kavrulmuş kıyma ekleyip kavanozu kapatın.

8. Sonbaharın o güzel kırmızısı salatanıza sağlık getirecek.

Sonbaharın kırmızı lezzeti pancarı seven çoktur.Özellikle salatada bir harika olan bu sebzeyi menünüze dahil edebilirsiniz.

Biraz Vinegret sos ekleyin ve üzerine pancarları koyun. Daha sonra kırmızı soğan, beyaz peynir ve ceviz ekleyin. Kavanozun kalanını roka ile tamamlayın.

9. Ben normal salatadan bıktım derseniz makarna salatası da sizin için iyi bir alternatif olacaktır.

Makarnayı kim sevmez, her hali güzel olan makarnayı bir de salata halinde denemelisiniz.

Remulad sos koyarak başlayın. Ardından haşlanmış makarna ve tavuklar ile devam edin. Üzerine kırmızı soğan, mısır, pişmiş pastırma ya da salam, biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek bitirin.

10. Makarna olur da bulgur olmaz mı?

Kısır nasıl hayatımızın anlamı ise emin olun bu bulgurlu salata da öyle olacak.

İlk olarak fesleğenli sos ile başlayın. Daha sonra köftelik bulgur ekleyin. Bulgurun üzerine havuç, taze yeşillik, baharatlı nohut ve kızarmış hellim peyniri ekleyip kapatın.

11. Biraz tavuk biraz barbunya ile öğlen yemeğini sağlıklı kılmaya ne dersiniz?

Benim de en sevdiğim salatalardan biri tavuklu olandır. Bir gece önceden akşam yemeğinde tavuk varsa ertesi günkü salatayı zenginleştirmek ve tavukları tüketmek adına müthiş bir fırsat olacak.

Kavanoza biraz Anadolu sos ekleyerek başlayın. Ardından tavukları, haşlanmış barbunya/fasulyeyi, kırmızı biberleri ekleyin. Daha sonra biraz ay çekirdeği ve zeytin koyun. Son olarak marul ile tamamlayın.

12. Salatanızı güzelleştirmek için her şeyden biraz koymanız yeterli!

Salata temel anlamda birçok taze besinin karışımı anlamına gelmekte bu nedenle salatanızı ne kadar çok malzeme ile hazırlarsanız o kadar güzel olur.

İlk olarak parmesan sos ile başlayın ve ardından üzerine renkli biberlerden koyun. Daha sonra salatalık ve mantar ile devam edin. Nohut ya da yeşil mercimek ekleyip üzerine domatesleri koyun. Son olarak dilediğiniz yeşillikleri ekleyip biraz kuru yemiş ilave edin.

13. Peki ya çıtır çıtır ıspanaklarla bol proteinli bir salataya ne dersiniz?

Bebek ıspanaklar salatanıza hem değişik bir lezzet katacak hem de içerdiği bol C vitamini ile sizi hastalıklara karşı koruyacak.

İlk olarak biraz Fransız sos ile salataya başlıyoruz. Ardından nohut, domates, kırmızı soğan, bol bol bebek ıspanak ve son olarak haşlanmış yumurta ilave ediyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
50
45
14
9
7
2