Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YKS Ek Tercih Başvurusu İçin Son Gün

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YKS Ek Tercih Başvurusu İçin Son Gün

YKS ek tercih başvurusu 23 Eylül'de sona eriyor. Ek tercih yaparken adaylar tablolardan 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. Ek yerleştirme işlemi yapılan adayların üniversite kayıtlarının 4 Ekim'de başlayacağı belirtildi. YKS ek tercih sonuçları iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

YKS sonuçlarına göre üniversitelere yerleşemeyen öğrenciler için ikinci şans özelliği taşıyan ek tercihler sona eriyor. YKS ek tercih kılavuzu geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından erişime açıldı. YKS ek yerleştirme tercih ücreti ise 25 TL olarak belirlendi.

YKS EK TERCİH BAŞVURU EKRANI

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları için ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Fakat ek tercih kılavuzuna göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak. Buna göre YKS ek tercih sonuçlarının 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın