Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Hayali Kurulan Üniversite Hayatı Boyunca Her Öğrencinin Yaptığı 13 Hata

Yıllarca Hayali Kurulan Üniversite Hayatı Boyunca Her Öğrencinin Yaptığı 13 Hata

Her öğrencinin beklediği bir dönem olan üniversite yılları, eğlence, arkadaşlık, macera dolu oluyor. Tabii bunca olay yaşanırken her öğrenci çeşitli hatalar yapıyor. İşte o hatalardan sadece 13 tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sınavları son güne bırakmak yapacağınız en büyük hatalardan biri. Sınavdan 1 gece önce 300 sayfalık kitabın tamamıyla karşı karşıya kalırsanız böyle kafanızı taşlara duvarlara vurursunuz!

Unutmayın! Lise değil burası, öyle 3 sınav olsun konuları 3'e bölelim yok. Günü gününe çalışmıyorsanız bari 1 hafta önceden başlayın.

2. Zaten final yüzdesi yüksek, vizeden de derste dinlediklerimi yaparım diye sınava girmek büyük bir hata. Eğer vize yüzdeniz normalden çok daha düşük değilse, final notu sizi asla kurtarmayacak.

Ki zaten finaller ya kar, kış ortasına ya da tam baharın sıcağına denk gelir. Her iki türlü de sınavlara çalışma verimin düşer. En iyisi vizede işi sağlam tutmak.

3. Derste ilk duyacağın soru "geçme notu" hakkında olacak. Sonra da özel bir hırsın yoksa kendini o nota yaslayacaksın. Bu not geçmeni sağlayabilir ama üniversite hayalin olan Erasmus'a, Exchange'e elveda demene neden olacak.

4. Arkadaşlarınla bir gün önceden derse girmemeye karar vereceksin. Hatta ilk başta cazip bile gelecek. Ama sınav dönemi gelip çattığında konuları nasıl halledersin bilmem.

Kesin seni gaza getiren arkadaşların A alırken, sen kalırsın. Evrenin kuralı bu...

5. Vicdanın el vermeyecek, okula gittin. Ama bu sefer de derse girmedin. Ne anlamı kaldı okula gitmenin. Okulun sadece havasını soluyarak o dersleri veremezsin, okulu bitiremezsin.

Hayallerine ulaşmak için o diplomayı alamazsın. Bizden söylemesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Okula gelmeye başladın, derse de girdin, ama not tutmuyorsun. Çünkü neden tutasın ki. Bulursun zaten! Ama unutma o bulduğun notlar asla tam olmayacak.

Tutan boşuna mı uğraştı, haliyle bazı soruları kendine ayıracak...

7. Dersi veren akademisyenle iddialaşma, ukalalık yapma. Bir gaza gelirsin yaparsın, sonra da kendini direk disiplinde bulursun, sonra da uzaklaştırma da.

Gerçekten derdin büyükse, ders dışında konuş olmadı mı danışmanınla görüş. Artık dekanlık filan devam edersin.

8. Eğer dersinizde küçük sınavlar (quiz'ler) varsa, bunların final notuna yüzdesi çok düşüktür. Haliyle bu sınavlara çalışmak hatta girmek bile angarya olarak gelebilir.

Ama dönem sonunda 5 puana ihtiyacınız olunca keşke o sınava girseydim diyeceksiniz.

9. Özellikle ilk yıllar, özgürüm ben havalarına girip, her gün başka maceraya atılacaksın. Ama buna bir son vermezsen o okul 10 yılda bitmez.

10. Üniversitenin de liseye benzediğini düşünmek bile büyü hata. Ne insanların ne de derslerin liseyle hiçbir alakası yok. Buranın kuralları çok daha farklı.

Bir an önce yeni kuralları ve yöntemleri öğrenmelisin. Yoksa uyum sağlamak çok zorlaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Liseden sonra gelen makyaj ve sakal serbestliği, tüm öğrencilere zor anlar yaşatır. Her üniversite öğrencisi bir gün boya küpüne/mağara adamına dönüşür.

12. Üniversite hayatını sadece okula gidip derse girmek sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Sadece derse girmek hiçbir zaman yeterli olmayacak. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmelisiniz, stajlar yapmalı, eğitimlere katılmalısınız.

Deneyimi olmayan kimseye, sadece diplomayla iş vermiyorlar.

13. Yoklama alan derslerde, kağıdı arkadaşlarınıza imzalatmak ilk başta mantıklı gelecek. Sınıf kalabalıksa yakalanma ihtimaliniz zor. Ama ya deneme amaçlı ismi söylenen kişi siz çıkarsanız. Hem sizin hem de imzalayan kişinin başı belaya girer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
48
41
19
19
17
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

Arkadaşa muhasebe dersine benim yerine imza at demek için girdim. O sırada hoca gelince lap diye içeride mahsur kaldım. Neyse dedim bari derse girelim. Adamı... Devamını Gör

Katilice

Tek katıldığım nokta evet lise ile alakası yok. Valla sağlam arkadaş bulabildim diyebilenlerdenseniz çok şanslısınız.

hüseyin safa kibar

bu içeriği hazırlayan bir akademisyen herhalde :))