Görüş Bildir
Haberler
Yılın Beklenen Günü Geldi! iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Hangi Özelliklerle Geliyor?

etiket Yılın Beklenen Günü Geldi! iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Hangi Özelliklerle Geliyor?

Her yıl aynı vakitlere denk gelen ve sadece marka takipçilerini değil, hemen herkesi meraklandıran Apple lansmanı dün gerçekleşti. iPhone'un seriye uygun şekilde beklenen modelleri iPhone 8 ve 8 Plus tanıtıldı. Son günlerde birçok kaynaktan sızan haberlerden sonra sürpriz niteliğini yitirse de dikkati üzerine çeken iPhone X, iPhone'un 10. yılı şerefine tanıtıldı. Gelin yeni iPhone'larda tanışacağımız yenilikleri, Türkiye'de satışa çıkış tarihini ve tahmini satış fiyatını hep birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailenin en yeni üyesi iPhone 8'in özellikleri neler?

Ailenin en yeni üyesi iPhone 8'in özellikleri neler?

Tamamı cam olarak tasarlanmış iPhone 8'de yıllardır beklenen kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri sunulacak iPhone 8'in tamamının cam olması sizi yanıltmasın, Apple'a göre bu camlar şimdiye dek akıllı telefonlarda kullanılmış en sağlam cam!

iPhone 8 ve 8 Plus'ın ekran ve teknik özellikleri neler?

iPhone 8 ve 8 Plus'ın ekran ve teknik özellikleri neler?

Retina HD ekrana ek olarak True Tone teknolojisine sahip ekranıyla iPhone 8 ve 8 Plus, beyaz dengesini ortam ışığına uyumlu şekilde otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca ekran çift etki alanlı pikselleriyle her yönden en iyi görüntüyü de sağlıyor. 148 gram ağırlığındaki iPhone 8'in kalınlığı 7,3 mm, 8 Plus'ın kalınlığıysa 7,5 mm.

iPhone 8 ve 8 Plus'ın ekran boyutları değişti mi?

iPhone 8 ve 8 Plus'ın ekran boyutları değişti mi?

Yeni iPhone'lar cam gövdesi sebebiyle iPhone 7 ve 7 Plus'tan 10 gram kadar ağır olsa da ekran boyutları aynı kaldı. iPhone 8 4.7' iPhone 8 Plus ise 5.5' ekran boyutuna sahip. Ayrıca iki akıllı telefon da  parmak izine dayanıklı, yağ tutmayan kaplamaya sahip.

iPhone 8 ve 8 Plus suya dayanıklı mı?

iPhone 8 ve 8 Plus suya dayanıklı mı?

Yapılan testler sonucunda suya ve toza dayanıklılığını kanıtlayan iPhone 8 ve 8 Plus ikilisi CPU konusunda da iddialı. 4 adet yüksek verimli çekirdekten oluşan A11 Bionic'in hayat verdiği yeni iPhone'lar iPhone 7'ye göre %70' kadar daha hızlı hale geldi.

Ailenin en yeni üyeleri iPhone 8 ve 8 Plus'ın kamerasında ne değişti?

Ailenin en yeni üyeleri iPhone 8 ve 8 Plus'ın kamerasında ne değişti?

iPhone 8'in 12 MP kamerasında yeni bir renk filtresi var. Ayrıca iPhone 8 Plus'ın dikkat çeken Portre Modu ön planı daha net ve keskin hale getirip arka planı daha iyi flulaştırıyor. iPhone 8 Plus'ta geniş açılı lens ve telefoto lens fotoğrafları 10, videoları ise 6 kata dek dijital olarak yakınlaştırıyor. Saniyede 24,30 veya 60 kare 4K video kaydı yapabilen iPhone 8 ve 8 Plus, saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim videoya da imkan veriyor. Ayrıca kamera 4K video kaydederken 8 MP fotoğraf çekebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone 8 ve 8 Plus kameralarının teknik özellikleri neler?

iPhone 8 ve 8 Plus kameralarının teknik özellikleri neler?

iPhone 8'in 5 kata dek dijital yakınlaştırmaya imkan veren optik görüntü stabilizasyonuna sahip kamerasına ek olarak iPhone 8 Plus'ın kamerası göz kamaştıracağa benziyor. ƒ/2.8 diyaframa sahip Telefoto kamerasıyla 10 kata kadar dijital yakınlaştırma sunuyor. Ayrıca yenilenen Portre Modu ve Portre Işığı daha iyi fotoğraflar için kullanıcılarını bekliyor.

Kablosuz şarj özelliği nasıl çalışıyor?

Kablosuz şarj özelliği nasıl çalışıyor?

Kablosuz bir gelecek için hazırlanan iPhone 8 ve 8 Plus, özel olarak tasarlanmış AirPower üzerinde herhangi bir noktada şarj olacak. Ayrıca merak edilen bir diğer konu, iPhone 8 ve 8 Plus'ın pil ömrü iPhone 7 ve 7 Plus'la aynı olarak belirtiliyor. Yeni iPhone'larla birlikte tanıtılan yeni işletim sistemi iOS 11 de büyük yenilikler barındırıyor. Uygulamalar arası geçişin daha az işlem gerektirmesi büyük yeniliklerden. Ayrıca Şu An Çalınan ekranı da yeni müzikler keşfetmek için yeni bir sosyal eklenti.

Onuncu yılın şerefine! iPhone X'in özellikleri neler?

Onuncu yılın şerefine! iPhone X'in özellikleri neler?

Ön yüzünün tamamı ekrandan oluşan iPhone X Apple'a göre bizi gelecekle tanıştırıyor. 7,7 mm kalınlığa ve 174 gram ağırlığa sahip iPhone X'in 5.8 inç ekranı Super Retina özelliğine sahip, köşelere dek uzanıyor. Uzay grisi ve gümüş gri renk seçenekleri bulunan iPhone X 1.000.000:1 kontrast oranıyla olağanüstü renkler sunma iddiasında.

iPhone X'in tepesindeki minik alan ne işe yarıyor?

iPhone X'in tepesindeki minik alan ne işe yarıyor?

Bu alanda bulunan TrueDepth kamera Face ID özelliğine sahip. Bu özelliğiyle parolanız artık yüzünüz olacak. 30.000'in üzerinde görünmez noktayı yüzünüze yansıtarak detaylı bir analizle sizi tanıyor. Face ID sizi her şekilde tanıyacak şekilde tasarlandı, görünümünüz ve aksesuarlarınız değişse de telefonunuz sizi her daim tanıyacak. Ayrıca bu yeni ve benzersiz kamerada Portre Modu da sunuluyor, öyle ki keskin ön plan ve flulaştırılmış arka planla selfie'ler çekmek mümkün olacak.

Peki iPhone X suya ve toza dayanıklı mı?

Peki iPhone X suya ve toza dayanıklı mı?

iPhone 8 ve 8 Plus'la aynı şekilde iPhone X de dayanıklı bir cam yüzeye sahip. Suya ve toza dayanııklı, tabii yeni kardeşleri gibi o da kablosuz şarj olanağı da sunuyor. A11 Bionic ile saniyede 600 milyara dek işlem yapabilen nöral bir sisteme sahip olan iPhone X kullanıcılarını hayli etkileyecek gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone X'in pil ömrü ne kadar?

iPhone X'in pil ömrü ne kadar?

iPhone X'in özel pil tasarımı, iki şarj işlemi arasında iPhone 7’ye kıyasla iki saate kadar daha uzun pil ömrü sağlıyor. Yenilenen CPU'nun sahip olduğu dört yüksek verimli çekirdekle işlemler hızlanırken harcanan güç azalıyor. iPhone X şarj süresiyle uzun zamandır yükselen beklentileri yakalayabileceğini gösteriyor.

iPhone X'in kamerası iPhone 8 ve 8 Plus'tan farklı mı?

iPhone X'in kamerası iPhone 8 ve 8 Plus'tan farklı mı?

iPhone X'in arka kameralarının her ikisi de optik görüntü stabilizasyon özelliğine sahip, loş ışıkta bile mükemmel çekimi yapabilmeniz için tasarlanmış bu kameraların lensleri de hayli hızlı. 63 MP'e kadar panorama imkanı veren bu kamera Focus Pixels özelliğiyle otomatik ve dokunarak netlemeyi en iyi şekilde sunuyor. Saniyede 24, 30 veya 60 kare 4K video kaydı yapılabilirken saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim video desteği mevcut.

iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak ve satış fiyatı ne olacak?

iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak ve satış fiyatı ne olacak?

iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus'ın ülkemizde yıl sonunda satışa sunulması bekleniyor fakat resmi bir açıklama mevcut değil.  iPhone 8 ve 8 Plus'ın satış fiyatları netleşmedi fakat iPhone X ABD fiyatı ve ülkemizdeki vergi düzenlemesi de göz önüne alınırsa 5.000 ile 5.500 TL arasında satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1026
648
283
249
222
202
128
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bence bankalar iphone kredisi değil vergi kredisi çıkarsın tamam yine çok uygun değil ama şu telefon 700$'a günlük kurdan 2400 tlye satılıyorken ülkemizde 26... Devamını Gör

Koray Doruk

doğru diyorsun bir de vergiler arttı TRT bandrolü de var gerçekten çok abartılı

MakinistF

Bunları böyle bekleyip çıktığı gibi alan net gerizekalıdır. 2 özellik değiştiriyorlar kasada da ufak bi yer değiştirme hop iPhone 8 ona da 5 milyar para veri... Devamını Gör

bnlyl

Bıktık böbrek muhabbetlerinden.. hiç komik değil ki.. bi de herkes sanki ilk defa yapıyomuş gibi eğlenerek yapıyo püff.. tamam pahalı. tamam alamazsınız. ama... Devamını Gör

Wastey

Böbreğini satamazlar tabiki ama bu fiyattan sonra böbreklerini (x2) satabilirler