Görüş Bildir
Haberler
Yetişkin Olunca Gönül Rahatlığıyla 'Hayır' Deyip Kendinize Hakim Olmanın Keyfini Yaşayacağınız 15 Davranış

Yetişkin Olunca Gönül Rahatlığıyla 'Hayır' Deyip Kendinize Hakim Olmanın Keyfini Yaşayacağınız 15 Davranış

Rinascita
24.09.2019 - 11:04

O son bardağı içmenin verdiği pişmanlık!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/clareaston/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gece geç yatmanın amansız korkusu

1. Gece geç yatmanın amansız korkusu

Saat 8 buçukta yatakta olmanın gururunu yaşıyorum! Çünkü bu akıl almaz bir mutluluk.

2. Sonrasında ise uyumanın zincirleme etkisi

Bu konuda bize güvenebilirsiniz! Erken yattıktan sonra mantıklı bir saatte uyanmak size kendinizi 10 yaş daha genç hissettirir.

3. Çarşamba gecesi çılgınlar gibi parti yapmanın utancı

3. Çarşamba gecesi çılgınlar gibi parti yapmanın utancı

Sabah iş yerinde patronunuz yan kabindeyken kusmaya değmez. Hafta içi eğlenceleri yalnızca performansınız konusunda hayal kırıklıklarına neden olur.

4. İyi anlaşmadığınız insanlarla takılmanın tuhaflığı

Yetişkin olmak demek, diplomatik ve olgun yollar bulmak demektir. İstemediğiniz insanlarla vakit geçirmemek için arıza çıkarmayın mesela. Toksik insanları hayatınızdan çıkarmanız gayet doğal. Ruh sağlığınızı gerçekten tatmin edeceksiniz böylece!

5. Toksik aile bireylerinden gelen işkence

5. Toksik aile bireylerinden gelen işkence

Negatif insanlar yerine hayatınıza pozitif insanları almayı seçme hakkınız var. Bu negatif insanlar aileniz bile olsa! Ruh sağlığınızı ve ruh halinizi ailenizin isteklerinin üstünde tutun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eğlenmeyeceğiniz yerlere gitmenin ıstırabı

Bir kitabın sayfalarının derinlerinde olmak isterken ortak bir arkadaşın partisine gitmek hiç de yetişkince bir davranış değil.

7. Yaşam tarzınıza göre bütçe planı yapmamanın endişesi

Eğer arkadaşlarla bir gece dışarı çıkmak için oldukça fazla para harcamak istiyorsanız yapın! Yalnızca o bir geceden sonra ayın geri kalanında makarna yemek zorunda kalmayacağınıza emin olun.

8. Yemek yapmayı öğrenmeme tembelliği

Yemeğe ne yapacağınızı planlamak ve market alışverişini o plana göre hazırlamak yetişkince bir davranıştır. Pazartesi sabahı dolabı açmak ve içi yemek dolu kapları görmekten daha iyi bir şey olamaz. Ayrıca dışarıda yediğiniz yemekten hem daha lezzetli hem de daha ucuz olacaktır.

9. Hem kendi kendinize hem de arkadaşlarınızla fazla kaçırılan alkolün mide bulantısı

9. Hem kendi kendinize hem de arkadaşlarınızla fazla kaçırılan alkolün mide bulantısı

İstifra etmek veya bir ay ayık kalmaya çalışmak çok tercih edilen bir şey olmasa gerek. Sarhoşluk sınırına gelmeden durmak herkesin uzman olması gereken bir konu. Ayrıca insanlar size daha fazla içmeniz için baskı kuruyorlarsa bu insanların olumsuz kişiler olduğunu hatırlayın ve uzak durun.

10. Hobilerinizi görmezden gelmenin pişmanlığı

Özellikle meditasyon konusunda başarısız iseniz, kendinize zihninizi rahatlatacak bir şeyler bulmak gerçekten iyi hissettirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendinizle ilgilenmeyi görmezden gelme hatası

Yüz bakımı kadar basit bir işlem bile cildinize taze bir görünüm kazandırabilir ve kendinizi yetişkin gibi hissettirebilir. Eğer kendinizle ilgilenmek mumlar yakmak, banyoda bir saat vakit geçirmek ve bu sırada sevdiğiniz müzikleri dinlemek ise onu da yapabilirsiniz.

12. Arkadaşlara borç verme kaygısı

Arkadaşlıklar arasında para konusu yeterince sıkıntılıdır zaten. Sürekli arkadaşınıza verdiğiniz parayı takip etmek zorunda kalmamak en iyisi.

13. İstemediğiniz ilişkilere takılıp kalmanın yorgunluğu

Yalnız kalmaktan korkuyor olabilirsiniz ama kötü ilişkiler işinizi, arkadaşlarınızı ve sağlığınızı etkileyebilir. Kendinizi tanımak ve mutlu olmadığınız zaman bunu anlamak büyümenin en güzel yanıdır.

14. Aynı kalmanın rahatlığı

Sabah dokuz akşam beş rutinine kapılmak yerine farklı bir şeyler yapmayı deneyin. Herhangi bir alanda akşamları kursa gidebilir veya kütüphanede zaman geçirebilirsiniz. Size kalmış! Sürekli kendinizi farklı alanlarda geliştirirseniz sıkılmazsınız.

15. 'Olmanız' gerektiğini düşündüğünüz kişi olmanın baskısı

Başkasına benzemek veya olmadığınız biri gibi biri olmaya zaman harcamayın. Bunun yerine olduğunuz kişiyle mutlu olun, sizi mutlu eden şeyleri yapın. İşte gerçek yetişkinlik!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
15
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Yetişkin olsan da değişmeyecek bir şey varsa o da misafirliğe gelen ve sevilmeyen akrabaların acayip soruları ve bunlara 'hoşgeldiniz' denmesi.