Görüş Bildir
Haberler
Yeşilçam "Semih" Çağatay Ulusoy Kimdir? Çağatay Ulusoy Kaç Yaşında ve Nereli?

Yeşilçam "Semih" Çağatay Ulusoy Kimdir? Çağatay Ulusoy Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
22.04.2021 - 21:19

Bugün BluTv'de yayınlanan Yeşilçam dizisinin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak otururken dizinin senaryosu ise Volkan Sümbül ve Levent Cante'nin kaleminden çıkmıştır. 1960'li yılların Yeşilçam'ının anlatılacağı dizinin konusu oldukça dikkat çekerken oyuncuları da bir o kadar merak ediliyor. Bu oyunculardan biri de dizide Semih karakterine hayat veren başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy. Peki Çağatay Ulusoy kimdir? Çağatay Ulusoy kaç yaşında ve nereli? Çağatay Ulusoy hayatı ve detayları haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilçam'ın Semih'i Çağatay Ulusoy Kimdir? Çağatay Ulusoy Kaç Yaşında?

Yeşilçam'ın Semih'i Çağatay Ulusoy Kimdir? Çağatay Ulusoy Kaç Yaşında?

Çağatay Ulusoy 1990 yılında İstanbul'da doğmuştur. Anne tarafından Boşnak, baba tarafından Bulgaristan göçmeni kökenli bir aileye doğdu. 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümünde tamamlamış ve aynı zamanda Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri almaya başlamıştır.

İlk rolü 2011'de Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisindeki ''Emir Sarrafoğlu'' karakteridir. Dizi 2 sezon boyunca 67 bölüm olarak yayınlanmıştır. Diziye devam ederken 2011'de Anadolu Kartalları filminde de önemli bir rol oynamıştır. yapmıştır. Filmde ''Üsteğmen Ahmet Onur'' karakterini canlandırmış ve bu rolüyle de büyük beğeni toplamıştır. Film 1.195.129 kişilik gişe yapmıştır.

Başrol oyuncusu Hazal Kaya'nın Adını Feriha Koydum'dan ayrılması ve Feriha karakterinin ölmesiyle dizi yeni sezonda ''Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu'' adıyla sezona ekibe yeni dâhil olan oyuncularla başlamıştır. Birkaç bölüm devam eden gelen eleştiriler nedeniyle yine isim değiştirip sadece ''Emir'in Yolu'' adıyla yayın hayatına devam etmiştir. Bu defa dizinin Adını Feriha Koydum dizisi ile bir bağlantısı kalmamış ve konu tamamen değişmiştir. Toplam 13 bölüm sürmüştür.

Ay Yapım'ın yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç'in yazdığı ve 2013-2015 yılları arasında Star TV'de yayınlanmış olan Amerikan dizisi The O.C'nin yerli uyarlaması Medcezir dizisinde başrol oynadı. Dizi reyting rekorları kırmış ve 2 sezon boyunca 77 bölüm olarak yayınlanmıştır. Dizide Çağatay Ulusoy'a Serenay Sarıkaya eşlik etmiştir. 2015 yılında Leyla Lydia Tuğutlu ile Delibal adlı filmde rol almıştır. Film 1.465.092 kişilik gişe yapmıştır.

2016'da Colin's markasının reklam yüzü olan Ulusoy Bize Uyar adlı reklam filminde Victoria Secret mankenlerinden Taylor Marie Hill ile birlikte yer almıştır. Yapımcılığını Ay Yapım'ın yaptığı, Show TV'de 2016 - 2017 yılları arasında yayımlanan, reyting rekorları kıran İçerde dizisinde 39 bölüm Sarp Yılmaz karakterini canlandırdıktan sonra 2018-2020 yılları arasında da Netflix'te 4 sezon, 32 bölüm boyunca yayımlanan ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız'ın başrol karakteri olan Hakan Demir rolünü üstlendi.

2021 yılında BluTv yapımı Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı isimli dizide rol alacaktır. Aynı zamanda Netflix'te yayınlanacak olan Kâğıttan Hayatlar isimli filmde başrol oynamaktadır.

Çağatay Ulusoy, 1.90 metre boyunda ve Terazi burcudur.

Çağatay Ulusoy Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Çağatay Ulusoy Rol Aldığı Dizi ve Filmler
  • 2021 - Yeşilçam (Semih) (İnternet Dizisi)

  • 2019 – Hakan: Muhafız (Hakan) (TV Dizisi)

  • 2016 – İçerde (Sarp) (TV Dizisi)

  • 2015 – Delibal (Sinema Filmi)

  • 2013-2014 – Medcezir (Yaman) (TV Dizisi)

  • 2012 – Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu (Emir)(TV Dizisi)

  • 2011 – Anadolu Kartalları (Ahmet) (Sinema Filmi)

  • 2011 – 2012- Adını Feriha Koydum (Emir) (TV Dizisi)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın