Görüş Bildir
Haberler
Yerli 'Volkicar' İtalya Pistlerinde de Boy Gösterecek

Yerli 'Volkicar' İtalya Pistlerinde de Boy Gösterecek

ATKN
14.03.2015 - 22:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan yerli 'Volkicar' otomobiller, İtalya pistlerinde de boy gösterecek.

Türkiye halen 'yerli otomobili hangi babayiğit yapacak' sorusunun cevabını ararken, ralli pilotu Volkan Işık, kendi tasarımı olan ve üretimine 2008 yılında başladığı Volkicar otomobillerden son olarak İtalya'ya sattı.

Halihazırda Türkmenistan, Moldova, Bulgaristan, Lübnan ve Azerbaycan pistlerinde boy gösteren Türk malı otomobillerin ürün çeşidini arttırmak için çalışma yapan Işık, yerli yarış organizasyonu V1 Challange Şampiyonası'nı da uluslararası boyuta taşımayı planlıyor.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır otomobil sporlarının içerisinde olduğunu belirterek, bu sürede çok şey öğrendiğini ve öğrendiklerini de motor sporuna meraklı olanlarla paylaşmak istediğini söyledi.

Bu anlamda otomobil sporlarını sevdirmek ve uluslararası alanda prestijli bir Türk markası yaratmak için 6 yıl önce otomobil yapmaya karar verdiğini dile getiren Işık, 2011'de ürettiği Volkicar ile ilk yerli motor sporları şampiyonası olan V1 Challenge'ı düzenlemeye başladığını kaydetti.

'Aranılan babayiğit olduğumuzu düşünüyoruz'

Işık, otomobilleri 200 metrekarelik bir garajda el yapımı olarak ürettiklerini anlatarak, '3 kişi üç günde bir araç üretebiliyoruz. Hedefimiz yıllık 50-60 civarında olduğu için üretim bu şekilde devam ediyor. Fiyatlar motoruna göre 14 bin 500 avro ile 16 bin 500 avro olarak değişiyor' diye konuştu.

Bugüne kadar 110 yarış otomobil imal ederek Türkiye'de bir ilke imza attıklarını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

'Volkicar'ın tasarımı tamamen bize ait, motor dışında her şey Türk malı. Şu an Türkiye dahil 7 ülkede var. İlk üretimimizi 23 adet sattığımız Türkmenistan'a yaptık. Daha sonra Moldova, Bulgaristan, Lübnan, Azerbaycan ve son olarak İtalya geldi. Bu ülkeye 2 otomobil sattık ama bu Türkiye için çok önemli, sonrası da gelecektir. Yerli otomobil üretimi için aranan babayiğit hala bulunamadı. Aslında konuşulan babayiğit olduğumuzu düşünüyoruz çünkü Türk malı otomobili üretiyor ve yurtdışına satışını gerçekleştiriyoruz.'

Volkan Işık, ürün çeşitliliğini arttırarak yurtdışına satılan araç sayısını arttırmayı hedeflediklerine dikkati çekerek, 'Otomobil çok ekonomik eğlenceli ve insanların sevdiği bir otomobil. Satış yaptığımız ülkelerde sevilerek kullanılıyor. Bütün ülkelerden pozitif yaklaşımlar alıyoruz. Otomobili kullanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor' dedi.

Birkaç yıla kadar 10 ülkeye ulaşarak V1 Challange Şampiyonası'nı uluslararası hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Işık, motor sporlarında Türk malı bir otomobille Türk malı bir yarış kazandırmak istediklerini vurguladı.

'Mevcut yarışlar arasında en ucuz alternatif'

Işık, her sene 6 yarış düzenlediklerine işaret ederek, 'V1 biraz daha ihtişamlı ve prestijli bir organizasyon, şehir merkezlerinde ve büyük pistlerde gerçekleşiyor. V2 ise tamamen amatörlere yönelik sporcuyu içeri çekmek için yapılan bir organizasyon. Amacımız, V2'yi ulusal, V1'i uluslararası bir yarış yapmak' ifadesini kullandı.

Otomobil sporlarını Türkiye'de geliştirmek ve tabana yaymak istediklerini anlatan Işık, 'Bugün ayda 500 lirasını feda edebilecek olan bir genç, bu sporu yapma fırsatı bulabiliyor ve başarılıysa ödüllendirilerek yükselme şansı bulabiliyor. Tabii bu da bir imkan meselesi ama var olan otomobil sporları içerisinde en ucuz alternatif' şeklinde konuştu.

Işık, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü içerisinde bir pistleri olduğunu bildirerek, bu sporu yapmak isteyenlerin çok kolay bir şekilde adım atmalarını sağladıklarını ve yarış dünyasının içine girdikten sonra başarılı olmaları içinde çaba harcadıklarını, şu ana kadar çok sayıda yeni sporcunun otomobil sporlarına kolay bir şekilde adım atmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0