Görüş Bildir
Haberler
Yerli ve Milli Twitter Neden Tutmaz?

Yerli ve Milli Twitter Neden Tutmaz?

Levent Yaşar
11.01.2021 - 13:07 Son Güncelleme: 11.01.2021 - 20:38

Yeni sosyal medya kanunu ile Twitter ve Facebook gibi platformlara gelen kısıtlamalar, ardından da Whatsapp'ın yeni sözleşmesiyle yerli ve milli Twitter tekrar gündeme geldi.  Daha önce birkaç defa denenen bu çalışmalar, hatalı stratejilerle başarısızlıkla sonuçlandı.

Kendini güçlü hissedenin  ''beni eleştirmiş, bana bunun adını bulun'' şımarıklığını yapamadığı bir Twitter yerine mobese ile izlenen sokaklar gibi 7/24 kontrol altında bir yerli ve milli Twitter... Var bir hayalleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer bu ülkeden Twitter muadili bir sosyal medya oluşumu çıkacaksa baştan anlaşalım. Onu ‘’yerli ve milli’’ olarak tanıtmayalım. Sosyal medya kullanıcılarının en az yarısının dudak bükeceği bir pazarlama stratejisi, platformun ölü doğmasına neden olur.

Eğer bu ülkeden Twitter muadili bir sosyal medya oluşumu çıkacaksa baştan anlaşalım. Onu ‘’yerli ve milli’’ olarak tanıtmayalım. Sosyal medya kullanıcılarının en az yarısının dudak bükeceği bir pazarlama stratejisi, platformun ölü doğmasına neden olur.

Diyelim ki hiçbir masraftan kaçınılmadı, teknik altyapı sağlandı ve şahane bir arayüzle Twitter muadili bir platform açıldı...

Sadece bu da yetmez... İnovasyon şart. Twitter'dan farklı hizmetleri ve özellikleri kullanıcıya sunmalısınız. Eskisi varken sadece yerli olduğu için kitlesel göçleri sağlamak pek mümkün değil.

İşin zor görünen ama en kolay kısmı tamamlandı.  ‘’Yerli ve milli’’ demeden platformumuzu tanıtmaya başladık.

Cumhurbaşkanı, bakanlar, iktidara yakın gazeteciler, iktidara şirin görünmeye çalışan ünlüler dört bir yandan bu platformun tanıtımını yapıyor. 

Hatta Twitter’da fenomenlere viraller yaptırılıyor..  ( Bu marketing ve bütçe desteği bağımsız geliştiricilerde olsaydı oluşacak platformu tahayyül edemiyorum)

İktidarın seçmen kitlesi de bir gazla yeni platformda hesap açıyor ama…

Ama süreklilik yok.. Twitter’da tanıtımı yapan, yeni platformda paylaşımını yapıyor ama tekrar Twitter’a tweetlemeye devam ediyor. 

Muhalif olan kullanıcılar gelmiyor… Aa aaaa…

Muhalif kullanıcılar neden gelmiyor?

Peki sadece iktidar yanlılarının yoğunlukla bulunduğu bir platform neden tutmuyor? 

Muhalifler gelmeyince çatışma yok, karşılıklı fikir ve slogan kavgası yok. Kısır çekişme yok... Sadece kendileri içerik üreterek neden var olamıyorlar?

Siyasetçiler orada hesap açıyor, kendilerine yakın sanatçılar orada hesap açıyor, kendi fenomenleri orada kendi kitleleri de orada ama muhalifler gelmeyince olmuyor…

Yerli ve Milli sosyal medya platformumuz üç vakte kalmadan ‘’Hayırlı Cumalar’’ platformuna dönüşüyor…

Yerli ve Milli sosyal medya platformumuz üç vakte kalmadan ‘’Hayırlı Cumalar’’ platformuna dönüşüyor…

Peki ne var bu muhaliflerde de iktidar yanlıları ''yerli ve milli Twitter'da'' değil de muhaliflerin yoğun olarak kullandığı platformlarda bulunmak istiyor? 

Muhaliflerde var olup da iktidar yanlılarında olmayan ne?  Sadece çatışma isteği mi? Hiç sanmam...

Nedir bu her gün ana akım iktidar medyasında düzenli olarak lanetlenen muhaliflerdeki cevher? 

Burada uzun uzun kültürel iktidar ve kültürel hegemonya tartışması yapmayacağım ama muktedir olsam uzun gecelerde hep bunu düşünür uykusuz kalırdım: Bizim neyimiz eksik?

Ama bu düşünce yolculuğunda bir ipucu vereyim. İnternet kullanıcıları  tüketici olarak konvansiyonel medya kullanıcılarından farklılıklar gösterir. İfade özgürlüğünün olmadığı yerde pek bulunmazlar. İfade özgürlüğünün olmadığı sosyal medya platformu, mecra ve ülkede ise yaratıcılık ölür, kendini gerçekleştirmek zorlaşır. 

Herkesin tek fikir, tek tip olduğu ve  tek davranış sergilediği ortam da Twitter değil, hayırlı cumalar platformu olur. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
30
6
5
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

attığınız bir tweet yüzünden polis kapınızı çalabilir de ondan.

antiateist

adam gibi tait atarsan birsey olma

gizliyazarr

hükümete güven sıfırken ne dolar düşer ne yaptıkları sosyal medayaya girilir ne konuşma programı kullanılır hiçbir şey yapılmaz whatsapp herşeyimi bilsin ama... Devamını Gör

Göktuğ S

kanka bip var ya wpden daha çok bilgiyi alıyo wpnin almadığı verileri dahi bip depoluyo yani bipe geçmemizi istemelerinin sebebi var

Barney

twiti yollayıp kendimiz gideriz silivriye artık. polisi savcıyı falan hiç yormaya gerek yok. bence yerli twitterdan önce silivriye güzel bir tesis yapılsın o... Devamını Gör

Mr Logical

Slivvır...