Görüş Bildir
Haberler
Yerli Savaş Uçağı Projesi: İşte Üretilen İlk Parça

Yerli Savaş Uçağı Projesi: İşte Üretilen İlk Parça

İlk uçuşunu 2026'da yapması hedeflenen ve 20 bin parçadan oluşacağı belirtilen 'Milli Muharip Uçak' için üretilen ilk parçanın fotoğrafı paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu fotoğrafı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Twitter hesabından paylaştı.

Kotil, paylaşımında, 'Milli Muharip Uçağımızın ilk parça üretimini gerçekleştirdik. Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi.

👇

Anadolu Ajansı'nın edindiği bilgiye göre Milli Muharip Uçak'ta (MMU) yaklaşık 20 bin parça bulunuyor ve bunların üretiminin 2022 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Parça ve alt sistemlerin üretiminde birçok Türk savunma ve havacılık sanayisi firması görev alıyor.

MMU'nun 18 Mart 2023'te hangardan çıkması hedefleniyor. Böylece aviyoniklerin, kontrol ve hidrolik sistemlerin yer aldığı prototipin ilk kez motor çalıştırmasıyla uçağın yer testleri başlayacak.

MMU'nun ilk uçuşunu 2026'da yapması hedefleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
26
9
5
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fikri

Gerçekten uçağın en önemli hatta beyni diyebileceğimiz nadide parçalardan bir tanesi... o ne aq öyle ya cnc de bişeyi kesip delip getirmişsiniz

atkafadan

çok güzel parça olmuş, emeğinize sağlık. Fazla lazım olursa yarına 100 hazırlayabilirim.

ali özgür

Kapak olum bu, bu da size kapak olsun diyor adamlar :D