Görüş Bildir
Haberler
Yenilmezler 3'ün Ana Teması:Sonsuzluk Taşları

Yenilmezler 3'ün Ana Teması:Sonsuzluk Taşları

Buğra Doğan
27.03.2017 - 11:34

Demir Adam'ın ilk filminden beri tüm Marvel filmlerini izlerseniz hepsinin bir ortak noktası vardır:Sonsuzluk taşları...MCU (Marvel Cinematic Universe) filmlerine hakim değilseniz ve sonsuzluk taşları hakkında hiçbir fikriniz yoksa Yenilmezler 3'e gitmemenizi öneririm çünkü hikayeye hakim olamazsınız.Umarım bu konuda size yardımcı olabilirim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonsuzluk Taşları ve Tarihi

Yaradılıştan önce 6 büyük eşsizlik vardı.Bunlar `Sonsuzluk Taşları´.Hepsinin farklı farklı güçleri vardır ve evrende birçok medeniyet bu taşlara erişmek istemektedir.Hadi bu taşların şimdiki bulundukları yerden ve güçlerinden bahsedelim:

Not:Spoiler var ama tüm MCU filmlerini izlediyseniz sorun yok.

1.Scepter (Zihin Taşı)

Bu taşın gücü zihinleri ele geçirmektir.Bu taş Loki'nin asasının içindedir.Eskiden öyleydi...Loki, Chitauri ordusuyla New York'a saldırdığında(ilk Yenilmezler filmi) asasını kaybetmiş ve asa Hydra'nın eline geçmiştir.Sonra yeniden Yenilmezler ekibi asayı geri almış ama sonra Ultron bu asayı geri çalmıştır. Ultron kendine yeni bir vücut yapmış ve Loki'nin asasının içindeki sonsuzluk taşını kullanarak vücuda güç vermiştir.Ama sonra Yenilmezler ekibi vücudu ele geçirmiş (Yeter!) ve Demir Adam'ın programı olan Jarvis'i vücuda bağlayıp yeni karakter Vision'ı ortaya çıkarmışlardır.

Şuan Bulunduğu Yer: Vision'ın kafası , Dünya

2.Tesseract (Uzay Taşı)

Bu taş uzayda istediğiniz yere gitmeyi ve portallar açmayı sağlayabilir.Bu taşı ilk Kaptan Amerika filminde görmüştük.Kaptan,filmin sonunda bu taşla birlikte buzullara gömülmüştü ve günümüzde buzun içinde olarak bulunmuştu. Tesseract,bulununca çok sevdiğimiz S.H.I.E.L.D.'ın eline geçmişti.Adını yazmaya üşendiğim S.H.I.E.L.D. ise Thor'dan tanıdığımız çılgın sarışın abi olan Erik Selvig'e vermişti.Ama ne yazık ki Erik Selvig,bizim çılgın Loki tarafından Scepter ile kontrol ediliyordu. Loki bu sayede büyük planını yaptı ve New York'un üstünde portal açıp Chitauri ordusunu dünyaya saldı(ilk Yenilmezler filmi). Portal kapatılıp ordu yenilince Thor, Loki ile birlikte Tesseract'ı alıp Asgard'a dönmüştü.Şimdi ise Heimdall tarafından kullanılıyor.Bu sayede de Thor bir yerlere gidip gelebiliyor.

Şuan Bulunduğu Yer:Heimdall,Asgard

3.Orb(Güç Taşı)

Bu taş sana bir gezegeni yok edebilecek güç verir.Ama kullanması zordur.Herkes elinde tutamaz.Bu taşı Galaksinin Koruyucuları filminde görmüştük. Peter (Star-Lord) ,bu taşın ne olduğunu bilmeden Yağmacıların başı Yondu için çalmıştı.Yondu ise taşı büyük paralara satacaktı.Ama bu taşı Thanos da istiyordu.Tabii herkes taşın peşine düşünce işler kızıştı. Peter ve Koruyucular bu taşın gücünü öğrendiğinde ,taşı Nova Corp'a vermeyi düşündüler.Ama Thanos'a çalışan Ronan taşı aldı ve Thanos'a sırt çevirdi.Planı Nova Corp'u yok edip yenilmez olmaktı ama Koruyucular işleri bozdu,taşı aldı ve Nova Corp'a teslim etti.

Şuan Bulunduğu Yer: Nova Corp,Xandar Gezegeni

4.Aether(GerçeklikTaşı)

Bu taş gerçekliği bükmeye yarıyor.Bu taş sıvı-gaz karışımı olduğundan bir şekilde Thor'un sevdiği kezban ablamızın içine girdi.Ama Kara Elfler,kızın içinden taşı çıkardı.Thor ile savaşlarında tabii ki Thor kazandı ve Asgard'a getirdi.Ama iki sonsuzluk taşının (Tesseract) aynı olması tehlikeli ve aptalca olduğundan taşı The Collector'a verdiler.Bu abi Galaksinin Koruyucuları'nda ki deli abi bu arada.Galaksinin Koruyucularından hatırladığınız gibi abinin mekanı patlamıştı.

Şuan Bulunduğu Yer:Bilinmiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.Agamotto'nun Gözü(Zaman Taşı)

Gücü zamanı bükebilmek geçmişe yada geleceğe gidebilmek.Bu taşı ilk olarak Doctor Strange filminde görmüştük.Mistik sanatlar uzmanı olan büyücüler bu taşı iyi amaçlar için kullanıyor ve şuan mistik sanatların merkezinde,Kamar-Taj'da...

Şuan Bulunduğu Yer:Kamar-Taj,Dünya (Bazen de bizim doktorun boynunda)

6.Ruh Taşı

Gücü varlıkların ruhlarını ele geçirebilme ve Ruhlar Boyutu'na gidebilme.Şimdilik hiçbir MCU filminde görünmedi.

Şuan Bulunduğu Yer:Bilinmiyor

BONUS:Infinity Gauntlet(Sonsuzluk Eldiveni)

Bonus olmadan olmaz...Thanos ,Avengers:Infinity War'da sonsuzluk taşlarını bu eldivende toplamaya çalışacak.

Hadi Bakalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın