Görüş Bildir
Haberler
Yeni Nesil Sanal Gerçeklik Gözlüğü PlayStation VR'ın Temel Özellikleri Ortaya Çıktı!

Yeni Nesil Sanal Gerçeklik Gözlüğü PlayStation VR'ın Temel Özellikleri Ortaya Çıktı!

Denu
11.05.2021 - 15:56

Yeni nesil VR gözlüğünün duyurusu, Sony tarafından Playstation 5'in duyurusuyla beraber yapılması bekleniyordu fakat Sony pazarlama stratejisi gereği bunu yapmamıştı. Ama artık yeni nesil Playstation VR gözlüğüne ait bilgiler yavaş yavaş, çeşitli kaynaklardan(henüz resmi değil) ortaya çıkmaya başladı. Konsol oyuncularını heyecanlandıran bu gelişmenin detaylarına göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçek ile sanalı ayırt etmenizi zorlaştıracak seviyede bir çözünürlük...

Gerçek ile sanalı ayırt etmenizi zorlaştıracak seviyede bir çözünürlük...

Yeni nesil Playstation VR gözlüğünün, ilk VR gözlüğüne göre 2 kat fazla çözünürlüğe sahip olacağı söylenmiş. Önceki gözlüğün 960x1080(göz başına) çözünürlüğüne sahip olduğunu düşünürsek, yeni gözlükte çözünürlüğün 2000x2040(göz başına) seviyesine kadar çıkacağını söyleyebiliriz.

Parmaklarınıza güç uygulayan dirençli tetikleyiciler.

Parmaklarınıza güç uygulayan dirençli tetikleyiciler.

Yeni setin 2 kat fazla çözünürlüğe sahip olacak olmasının yanısıra, basıldığı zaman parmaklarınızı geriye doğru iten dirençli tetikleyicileride bulunucak. İçten dışa izleme teknolojisiyle de oyuncuların, oyun esnasında yaptıkları vücut hareketleri daha iyi algılanabilecek.

Titreşim seviyesi yüksek seviyelerde olucak.

Gerçekliği arttırmak için konsollarda kullanılan titreşimli geri bildirim motoru, Sony'nin yeni nesil VR setinde de yerini alacak. Oyuncular, oyunda ateş ettiklerinde, duvara çarptıklarında, yere düştüklerinde vb. durumlarda titreşimli geri bildirimi vücutlarında hissedecekler.

Gelişmiş göz takip teknolojisi de var.

Gelişmiş göz takip teknolojisi de var.

Sanal gerçeklik gözlüklerinin olmazsa olmazı göz takip teknolojisi, yeni nesil Playstation VR setinde gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Artık oyuncuların baktığı yer/yön, görüş açısı dışında kalan alanlara göre daha fazla netlenecek. Böylece tıpkı gerçek hayattaki gibi bakmadığınız yönü net olarak göremeyeceksiniz.

Başlık üzerindeki kamerayla hareket özgürlüğü artıyor!

Başlık üzerindeki kamerayla hareket özgürlüğü artıyor!

Başlık üzerine konulacak kamerayla, yeni kontrol cihazlarının hareketleri tespit edilecek. Böylece mevcut VR setine kıyasla hem daha geniş hareket özgürlüğü kazanılmış olucak hem de kurulum açısından işleri kolaylaştıracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kablosuz bağlantı mümkün olmayacak.

Kablosuz bağlantı mümkün olmayacak.

Sony VR'ın en büyük rakiplerinden Oculus Quest 2 kablosuz bir bağlantı sunarken, yeni çıkacak olan Playstation VR setinin bağlantısı Usb Type-C kabloyla yapılabilecek. Playstation 5 üzerinde sadece 1 adet Type-C girişi olduğunu da hatırlatalım.

Bir başkasının yanında olma hissini tattırabilecekmiş.

Göz izleme teknolojisinin yenilenmesiyle beraber, sanal dünyada vakit geçireceğiniz diğer insanların yanındayken, aynı ortamda beraber olma hissiyatı gerçekmişcesine algılanabilecekmiş. Ek olarak, oyuncuların sanal ortamda ellerine aldığı bir nesneyi fırlattığı an da hangi yöne doğru baktıklarını hesaba katabilen yeni bir fırlatma-etkileşim mekaniği de oyuncuları bekliyor olacak.

Fiyat?

srv.onedio.com

Yeni nesil Playstation VR'a dair bu bilgilerin resmi kaynaktan olmadığını ancak, Sony'nin iş ortaklarıyla paylaştığı bilgiler olduğunu belirtelim. Fiyatı konusunda da bir bilgi bulunmuyor lakin Sony'nin, 400 dolardan satılan rakibi Oculus Quest 2'nin fiyat olarak çok önüne geçmek istemeyeceğini tahmin edebiliriz. 400 doların, o günlerde kaç türk lirasına denk geleceğini tahmin etmekse bizi aşar...🤕

Kaynak: 1,2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tontikke

Alalım bakalım