Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret Sitesi Kurmak

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret Sitesi Kurmak

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret Sitesi Rehberi

Yeni başlayanların, fiziki mağazasını internete taşımak isteyenlerin ve internet üzerinden satış yapmaya başlamak isteyen girişimcilerin e-ticaret sitesi kurmadan önce bazı konular üzerinde çalışmalar yapmaları gerekiyor.

Türkiye e-ticaret sektörü her geçen gün büyüyor ve birçok yeni oyuncu bu sektöre giriş yapıyor. Rekabetin bu kadar artmasıyla beraber e-ticarette başarılı olmak zorlu bir süreç oluyor ve pazarın yeni oyuncularının, bu sektörde başarılı olabilmeleri için stratejilerini doğru belirlemeleri gerekiyor.

Dilerseniz aşağıdaki başlıklara tıklayarak ilgili konu başlıklarına gidebilirsiniz. Yazıları okumak için başlıklara tıklamanız yeterli.

Yeni başlayanlar için online satışın faydaları nelerdir?

Online satışın faydaları nedeniyle e-ticaret sektörüne adım atan girişimciler, müşterilerine yılın 365 günü, 24 saat alışveriş deneyimi sunabiliyor. Ayrıca, e-ticaret ile birlikte yeni hedef pazarlara açılma olanağına da kavuşan bu girişimciler; online satışın faydaları sayesinde, satışlarını artırarak işlerini büyütebiliyor.

E-perakendecilik nedir?

E-perakendecilik; online mağaza sahiplerinin dijital pazarlama araçları aracılığıyla potansiyel müşterileriyle iletişim kurarak, ürün ve hizmetlerini internet üzerinden satışa sundukları giderek daha geniş bir ticaret hacmine sahip olan bir perakendecilik türü.

Düşük bütçeyle e-ticarete başlamak mümkün mü?

Geleneksel ticaretle kıyaslanamayacak kadar küçük olsa da; tasarım, teknoloji, pazarlama vb. harcamalarınız için “bir miktar” sermayenizin olması gerekiyor. Yine de tüm bu harcamalarınız için yüksek bir bütçe öngördüyseniz, sınırlı bir bütçeyle de bunun üstesinden gelebileceğinizi müjdelemek isteriz.

E-ticaret ek iş olarak yapılabilir mi?

Ek bir gelir sağlaması için de yeni bir iş kurmak ve ek iş olarak e-ticarete girmeyi düşünüyor olabilirsiniz; fakat günlük işinizden arta kalan vakitlerinizde bir e-ticaret sitesini yönetmek ve bu işten para kazanmak ne kadar mümkün?

E-ticaret şirketi nasıl kurulur?

E-ticaret kanunlarına göre, henüz bir şirket sahibi olmayan girişimciler e-ticaret sitesi kuramıyor ve dolayısıyla da kanuni olarak internetten online satış yapamıyor. Bu anlamda, bir e-ticaret sitesi kurarak online satış yapmak için; şirketin statüsü fark etmeksizin, herhangi bir şahıs şirketi, anonim veya limited şirketi sahibi olmanız veya kurmanız yeterli olabiliyor.

E-ticaret sitesi kurmak için gerekenler

Öncelikli olarak eğer bir işletme sahibiyseniz ve stoklu ürünleriniz varsa e-ticaret sitesi açmak sizler için çok daha kolay ve zahmetsiz. Eticaret’in ilk adımı olan ticari faaliyet sürdürüyor olmak ile ilgili bir sorununuz yok ve ilk adımı hızlıca geçiyorsunuz.

Sanal mağaza kurmak için bilmeniz gereken 5 önemli konu

Küçük işletmelerin, bir sanal mağaza kurmak için gereken personeli, süre ve bütçeyi bulması ve online satış yapmak için hazırlanması hiç kolay bir süreç değil. Bu konuda; sanal mağazanızın genel görünümünü oluşturacak, uygun fiyatlı, web tabanlı bir yazılıma ve gereken tüm altyapı çözümlerini sunarak size destek olan bir iş ortağına ihtiyacınız olabilir.

E-ticaret siteniz yayına başlamadan önce cevap vermeniz gereken 5 önemli soru

E-ticaret sitenizin teknik alt yapısı ve yazılımının güçlü olması, sitenize düzenli olarak bakım yapılması; müşterilerinizin sitenizle ilgili herhangi bir teknik sorun yaşamaması açısından son derece önemli. Peki hem teknik hem de pazarlama anlamında e-ticaret sitenizi potansiyel müşterilerinizin hizmetine sunmadan önce dikkat etmeniz gerekenler neler?

İlk kez e-ticaret sitesi kuracaklar için kontrol listesi

İnternetten satış yapmaya karar verenlerin, sitelerini yayınlamadan önce ilk olarak kendilerine bir kontrol listesi hazırlaması gerekiyor. E-ticarete girmek kolay olsa da e-ticarette başarılı olmak için belli bir stratejinizin olması ve işi yayına almadan önce bir önce çalışma hazırlamanız gerekiyor.

Güvenli online mağaza kurmak için bilmeniz gerekenler

E-ticaret sitesi yöneticilerinin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de sitelerinin güvenli olup olmadığının kontrolüdür. Bir e-ticaret sitesinin güvenilir olması, hem altyapısal hem de ahlaki anlamda ikiye ayrılabilir. Altyapısı gayet güvenli olmasına rağmen, ticari ahlakı gelişmemiş, müşteriyi kandırmaya yönelik online mağazaları olabilir. Bu durumda suç, ne internette ne de online mağazanın altyapısını oluşturan yazılım firması ya da bankalardadır.

E-ticarete başlarken bilinmesi gerekenler

Bir e-ticaret şirketi sahibi olarak, ürünlerinizi pazarlamak ve işinizi geliştirmek konusunda kuşkusuz çok çaba gösteriyorsunuz. Peki, markalaşma konusunda da benzer bir çabanız var mı?

E-ticarete girmeden önce bilmeniz gerekenler

Birçok kişi; “Bir e-ticaret sitesi açayım, sonrasında satış yaparım zaten” düşüncesiyle bu işe giriyor; fakat sonrasında işler istedikleri gibi gitmeyince sitelerini kapatmak zorunda kalıyorlar ya da bu durum şirketin iflas etmesiyle sonuçlanıyor.

Kaynak: http://www.eticaret.com/blog/e-ticare...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın