Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Kanlı Cuma: Saldırıları IŞİD Üstlendi

Yemen'de Kanlı Cuma: Saldırıları IŞİD Üstlendi

ATKN
20.03.2015 - 14:18 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 22:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen’in başkenti Sana'da Şii Husilerin toplandığı iki camiye düzenlenen intihar saldırısında 137 kişi öldü, 345 kişi yaralandı. Saldırıyı dün de Tunus'taki müze katliamını üstlenen IŞİD'in düzenlediği ortaya çıktı.

Saldırı başkent Sana'nın en büyük camilerinden olan Haşuş ve Bedir camilerinde, Cuma namazı için toplanıldığı sırada gerçekleşti. İntihar saldırılarında en az 137 kişi hayatını kaybederken, 345 kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar, ölü sayısının arttığı belirtiyor.

Görgü tanıkları, iki camide üç ayrı patlamanın meydana geldiğini aktardı. Reuters tarafından paylaşılan bilgiye göre saldırıyı IŞİD üstlendi.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki kesimler tarafından ''darbe' olarak nitelendirilmişti.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada 'Cumhurbaşkanı' sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, 'Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını' ifade etmişti.

Sputnik Türkiye

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0