Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Ateşkes Sonrası Operasyonlara Devam

Yemen'de Ateşkes Sonrası Operasyonlara Devam

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen’de insani yardım amaçlı beş günlük ateşkesin sona ermesinin ardından Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, Husi hedeflerine yönelik hava operasyonlarını yeniden başlattı. Operasyonlar ülkenin güneyinde, Aden kenti ve çevresinde yoğunlaşıyor.

Yemen'deki krizi sona erdirmek için Suudi Arabistan'la görüşmeler sürüyor. Ancak sürgündeki Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ülkeye dönmesini reddeden isyancılar görüşmeleri boykot ediyor.

Hadi, Mart ayının sonunda isyancılarla, eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e sadık güçlerin, o dönemde sığındığı Aden'e doğru ilerlemesi üzerine ülkeden kaçmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, yeni bir ateşkes önerisinin tarafların gündeminde olmamasından dolayı durumdan endişe ettiklerini belirtti:

“Sivil bölgeler hedef haline gelmiş durumda, ve bunun devam etmesi de çok üzüntü verici. Üzüntü verici bir başka durum ise acil insani yardıma ihtiyaç duyan birçok Yemenli sivilin, bu yardımı alamaması.”

Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, koalisyonun operasyonlara yeniden başlamasının nedenini, Husi milislerin ateşkese uymaması olarak gösterdi.

Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri, ateşkesin devam etmesini desteklediklerini açıklamıştı.

Diğer yandan Cumartesi günü Adem Limanı’na demirleyen Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait, insani yardım gemisinden taşınan yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. Bu, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi üyesi bir ülkeden Yemen’e gönderilen ilk yardım gemisi.

Ülkedeki çatışmalarda 1600’den fazla kişinin öldüğü, 6 binden fazla kişinin yaralandığı, on binlerce kişinin ise evsiz kaldığı tahmin ediliyor.

Euronews ve BBC Türkçe | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0