Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Askeri Hedefler Bombalandı

Yemen'de Askeri Hedefler Bombalandı

ATKN
11.04.2015 - 22:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçakların Yemen'in el-Hudeyde kentindeki askeri noktaları bombaladığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hudeyde kenti, Husilerin askeri mevzilerine yönelik Kararlılık Fırtınası operasyonunun başlamasından bu yana en şiddetli hava bombardımanına maruz kaldı.

Koalisyon uçakları, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı orduya bağlı Özel Kuvvetler Kampı, Sahil Savunma Birlikleri, Husilerin ele geçirdikten sonra karargah olarak kullandığı General Ali Muhsin el-Ahmar'ın (Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Savunma Danışmanı) evini vurdu.

Harekat kapsamında ayrıca Hava Savunma Kampı ve ele geçirildikten sonra Husiler tarafından silah yığınağı yapılan Özel Beşeri Bilimler Üniversitesi vuruldu, başkent Sana'nın güneyinde yer alan Salih yanlısı Özel Kuvvetlere bağlı Riyme Humeyd Kampı da hedef alındı.

Yemen karasularında seyrüsefer yasağı

Bu arada Yemen yönetimi, ülke karasularında seyrüsefer yasağı ilan etti.

Yemen Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 'Tüm ticari, askeri gemiler, her çeşit tekne ve askeri gemilere bağlı uçakların ancak Yemen'deki 'meşru' hükümetten izin aldıktan sonra yasaklı bölgeye girebileceği' ifade edildi.

Açıklamada yasaklı bölgenin sınırları ifade edilmezken, uluslararası hukuka göre bir devletin karasularının genişliği 12 mili geçemiyor.

'Bin 200 saldırı gerçekleştirildi'

Yemen'e düzenlenen operasyonun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, koalisyona bağlı uçakların, 26 Mart'tan bu yana bin 200 saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, 'Koalisyon güçleri, operasyonun başladığı 26 Mart'tan bu yana gerçekleştirdiği bin 200 hava saldırısıyla Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih milislerinin hareket kapasitesini zayıflattı' dedi.

Bir günde ortalama 80, maksimum 120 uçuş gerçekleştirildiğini belirten Asiri, hava saldırılarının daha çok Husilerin kontrolündeki birlikler üzerinde yoğunlaşıldığını aktardı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0