Görüş Bildir
Haberler
Yemeğin Ne Kadar Isındığını Gösteren Akıllı Mikrodalga Fırın

Yemeğin Ne Kadar Isındığını Gösteren Akıllı Mikrodalga Fırın

ATKN
15.02.2015 - 17:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mikrodalga fırınlarda yiyecek ısıtırken yaşanan en büyük sıkıntı, yiyeceğin içinin soğuk kalması veya bir kısmının ısınırken, diğer kısmının yeterince ısınmaması oluyor. Termal görüş sunan bu özel mikrodalga fırında ise yemek pişerken hangi bölgelerin ısındığını anlamak mümkün hale geliyor.

Ön tarafında sıradan bir cam yerine termal görüş sağlayan özel bir ekranın bulunduğu fırında yemek ısındığı esnada ısının hangi bölgelere dağıldığı gözlemlenebiliyor. Mavi bölgeler henüz o kısmın ısınmadığını gösterirken, renk kırmızıya doğru gittikçe yemek de hazır hale geliyor. Yiyeceğin tüm bölümleri beyaz olduğunda ise söz konusu yiyecek servise hazır oluyor.

Bu akıllı mikrodalga fırının tek özelliği bu değil elbette. Akıllı telefondaki uygulamaya termal görüntüleri aktarabilen fırın sayesinde farklı işlerle uğraşırken yemeğin durumu öğreniliyor. Ayrıca eğer istenirse yemek tamamen ısındığı zaman fırının otomatik olarak kapanması da sağlanabiliyor.

Eski NASA mühendisi olan Mark Rober‘in bu fikri şu an için yatırımcıların desteğini bekliyor. Rober’in şimdilik tek istediği ise fikri beğenen kişilerin fırının sitesi üzerinden imza vermesi. Böylece fikir daha fazla kişiye ulaşabilir ve bir gün bu oldukça başarılı mikrodalga fırın hayali gerçeğe dönüşebilir.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın