Görüş Bildir
Haberler
Yedi Yaşındaki Çocuğa Polise ‘Molotof’ Attığı Gerekçesiyle Soruşturma

Yedi Yaşındaki Çocuğa Polise ‘Molotof’ Attığı Gerekçesiyle Soruşturma

FreiGeist
03.04.2015 - 11:03 Son Güncelleme: 03.04.2015 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’de yaşayan 7 yaşındaki Ş.T. hakkında, Kobani eylemleri sırasında hiç gitmediği Suruç’ta polise molotof attığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Mersin’de yaşayan 7 yaşındaki Ş.T. hakkında Kobani eylemleri sırasında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde polise taş ve molotof attığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 

“Şanlıurfa’da sınır hattında düzenlenen Kobani eylemine katıldığı, eylemde yüzünü kapattığı, polise taş ve molotof attığı” iddiasıyla fezleke hazırlandı. 

Abidin Yağmur'un Cumhuriyet'te yer alan haberine Ş.T, 27 Mart’ta evinde gözaltına alınarak savcılığa götürüldü. İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, “Bu bir şaka ya da yanlışlık değildir, gerçeğin ta kendisidir. Ş.T. hayatı boyunca hiç Şanlıurfa’ya gitmemiş. Polis bunu ispat etsin tüm suçlamaları kabul etmeye hazırız. Kaldı ki ilkokul 2. sınıfa giden bir çocuk hangi güçle polise taş ve molotof atacak, polise direnecektir?” dedi. 

Travma yaşayan küçük çocuğun geceleri “Polisler beni götürecek” diye yataktan fırladığı belirtiliyor.

Yaşanan olaydan babaanne Meryem T’nin başvurusu ile haberdar olduklarını, Ş.T’nin dedesinin 20 yıl hapiste kaldığını, Ş.T’nin babası ve amcasının da hapis yattığını ifade eden Tanrıverdi, ailenin “sürekli baskı altındayız” iddiasını gündeme taşıdı. Yetkililerden olayda kastı veya hatası bulunan görevlileri tespit etmelerini isteyen Tanrıverdi, “Ş.T. ağır psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Geceleri uyuyamıyor. Yataktan fırlayarak ‘Polisler beni götürecek’ diye bağırıyor. Derslerine çalışamıyor. Arkadaşları ‘seni hapse götürecekler’ dediğinde ağlıyor. Bu çocuğa yaşatılanların hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0