Görüş Bildir
Haberler
Yavuz Selim Kıran Kimdir, Kaç Yaşında? Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran’ın Eski Görevleri…

Yavuz Selim Kıran Kimdir, Kaç Yaşında? Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran’ın Eski Görevleri…

Dışişleri Bakan Yardımcı Yavuz Selim Kıran, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte Hırvatistan’a büyükelçi olarak atandı. Atama kararı sonrası ‘Yavuz Selim Kıran kimdir?’ sorusu gündeme geldi. Kullanıcılar, Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran’ın hayatını araştırıyor. İşte Yavuz Selim Kıran’ın hayatı ve daha önce yaptığı görevler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

2018 Ağustos ayından itibaren Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Yavuz Selim Kıran, dün akşam yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Hırvatistan Büyükelçisi oldu.

Yavuz Selim Kıran Kimdir?

Yavuz Selim Kıran Kimdir?

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. Lisans öğrenimini Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlayan Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevini yürütmüştür.

2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olan Yavuz Selim Kıran, 7 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Yavuz Selim Kıran, 5 Nisan 2022'de Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı.

Kıran, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın