Görüş Bildir
Haberler
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir, Kaç Yaşında? Yavuz Ağıralioğlu Nereli, Eğitimi Ne?

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir, Kaç Yaşında? Yavuz Ağıralioğlu Nereli, Eğitimi Ne?

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu yaptığı açıklamalar ile zaman zaman gündeme gelen milletvekillerden birisidir. TBMM'de en dikkat çeken isimler arasında yer alan Yavuz Ağıralioğlu hakkında kullanıcılar birçok araştırma yapıyor. Peki Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında? Yavuz Ağıralioğlu nereli, eğitimi ne? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu kimdir

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 tarihinde dünyaya gelmiştir. Yavuz Ağıralioğlu, Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere Köyü'nde doğmuştur. 

Liseye kadar olan eğitimini Yozgat Sorgun'da tamamlamıştır. Yavuz Ağıralioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yavuz Ağıralioğlu'nun Eğitimi

Yavuz Ağıralioğlu iyi parti

Yavuz Ağıralioğlu ilk, orta ve lise öğrenimini Yozgat Sorgun'da tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanmıştır. Lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır.

Yavuz Ağıralioğlu'nun Siyasi Kariyeri

Yavuz Ağıralioğlu tbmm

Yavuz Ağıralioğlu, 1995-1997 yıllarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı gibi pek çok görevde bulunmuştur. 

2002 seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili adayı olmuş ve daha sonra 2003 yılında yapılan kurultayda Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilmiş ve kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 

2011 yılında BBP genel başkanı olarak aday olmuştur. Mayıs 2018'de ise İYİ Partiye katılmıştır. 2018'de milletvekili seçilmiş, Temmuz 2018-Temmuz 2019 arasında İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü olmuş; 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

2011 yılından beri Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda İYİ Parti 27. dönem İstanbul milletvekili görevini sürdürmektedir.

Bunlara da göz atın:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın