Görüş Bildir
Haberler
Yaşlanmayı Yavaşlatmak İçin Vitamin Önerileri

Yaşlanmayı Yavaşlatmak İçin Vitamin Önerileri

Benan Altunay
10.03.2014 - 16:15 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 16:18

Yaşlanmaya hücrelerin dejenerasyonu neden olur. Vücutla­rımız bu hücrelerin milyonlarcasmdan yapılmıştır ve her bi­rinin iki yıl ya da daha az ömrü vardır. Fakat bir hücre öl­meden önce kendini çoğaltır. O zaman neden on sene önce­ki gibi gözükmüyoruz? Bunu merak edebilirsiniz. Bunun nedeni her bir başarılı çoğalma ile hücre bazı değişimlerden geçer-gerçekte bu bir bozulmadır. Bu nedenle, hücreleri­miz değiştikçe, bozuldukça yaşlanırız. İyi haber ise, eğer nükleik asit gibi bunları direkt olarak iyileştiren maddeler sağlanırsa bu bozulan hücreler tekrar canlanabilir.

DNA (deoksiribonükleik asit) ve RNA (ribonükleik asit) nükleik asitlerimizdir. DNA aslında yeni hücreler için bir kimyasal kazandır. RNA moleküllerini iyi eğitilmiş bir çalı­şanlar ekibi gibi bunları biçimlendirmek için gönderir. DNA; RNA’ya emir vermeyi bıraktığında yeni hücre yapımı sona erer-hayatın da olduğu gibi. Fakat vücudu nükleik asitlerle iyi durumda tutarak gerçekte göründüğünüzden 6-12 yaş genç görünebilir ve hissedebilirsiniz.

Günlük olarak 1-1.5 gram nükleik aside ihtiyaç duyarız. Vücut kendi nükleik asitlerini üretmesine rağmen, çok hızlı bir şekilde daha az kullanışlı bileşenler haline gelirler. Eğer yaşlanma süreci yavaşlatılmak isteniyorsa harici kaynakla­rın uygulanmasına ihtiyaç duyulur.Nükleik asit yönünden zengin gıdalar buğday tohumu, kepek, ıspanak, kuşkonmaz, mantar, balık (özellikle sardal­ye, somon balığı ve ançüez), tavuk ciğeri, karaciğer, yulaf ezmesi, soğan ve açık bir şekilde etiketinde “RNA ve DNA olarak zengin” yazan bazı besinsel maya tipleridir.

Yıllar önce nükleik asit yönünden zengin bir diyet yeme­ye ve RNA-DNA destekleri almaya başladıktan kısa bir sü­re sonra nasıl göründüğüm ve hissettiğim konusunda çarpıcı bir değişiklik fark ettim. Daha fazla enerjim oldu ve cildim daha sağlıklı ve daha genç göründü. Birçok müşterim ve ar­kadaşım da aynı sonuçları tecrübe etti. Yüksek nükleik asitli bir diyetin ve RNA-DNA desteklerinin yaşlanma sürecini tersine çevirmese de yavaşlattığına inanıyorum.

UYARI Gut hastalığı ve mafsal iltihabının bazı bi­çimleri nükleik asit yönünden zengin bir diyetle kö­tüleşebilir. Eğer bu koşullardan birine sahipseniz bu gıdaları yemeden ya da besin desteği olarak alma­dan önce doktorunuzla görüşmelisiniz.

Yaşlanmayı Önleyici Diğer Besin Destekleri

SOD (superoksit dismutaz) yaşlanma ile mücadelede en popüler olanlardan biridir. (Bkz. 120. madde.) Bu enzim, kolajenlere (hücreleri birlikte tutan “yapıştırıcı”) saldıran ve bunun yanı sıra sağlıklı hücreleri yok ederek yaşlanma sü­recini hızlandıran yok edici moleküller olan serbest radikal­lerin zararlarına karşı vücudu güçlendirir.

Yaşlandıkça vücutlarımız daha az SOD üretir, bu neden­le serbest radikal oluşumunu kısıtlayan doğal bir diyetle birlikte bir SOD desteği, enerjik ve üretken yıllarımızı artı­rabilir. Çinko, bakır ve manganez gibi temel mineraller sağ­lanmadığı zaman SOD’un hızlı bir şekilde etkisiz hale gel­diğine dikkat etmek gerekir. Üzüm çekirdeği ekstresinderı de ayrıca kuvvetli bir ser­best radikal savaşçısı ve yaşlanma önleyici besin desteği olarak bahsedilmektedir. C vitamininin etkinliğini yüksek bir şekilde artıran bioflavonoid pro-antosiyanidinler içerir...

haber kaynağı: 724saglik.org/vitaminler

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın