Görüş Bildir
Haberler
Yaşlanmayı Önleyen 5 Süper Yiyecek

Yaşlanmayı Önleyen 5 Süper Yiyecek

Kadinlive
10.09.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 16:50

Beslenmenize dahil edeceğiniz pek çok besin öğesi, antioksidanlar, vücudunuzda kırışıklığa yol açan kanserli hücrelerin gelişmesini önler. Hastalıkların olmadığı bir hayat, size gençlik olarak geri döner.

İşte yaşlanma karşıtı süper yiyecekler.

Domates

Serbest radikallerle mücadele eden likopen adlı antioksidan, domateste bol miktarda bulunur. Likopen, akciğer kanseri dahil bazı kanser türlerine karşı korunmada yardımcı olur.

Patlıcan

Mor renkli bu sebze, rengini ve yaşlanma karşıtı gücünü nasunin maddesinden alır. Bu besin maddesi, kan akımını keserek kanserli hücrelerin yayılmasını engellemeye yardım eder. Araştırmalar, nasunin maddesinin serbest radikallerin sinir hücrelerine zarar vermesiyle oluşan Alzheimer hastalığının gelişmesini yavaşlattığını da ortaya koydu.

Kırmızı biber

Bağışıklık sistemini destekleyen bu sebze yüzde 60’tan fazla C vitamini içerir. Bu da mikrop ve bakterilerle savaşan beyaz kan hücreleri üretimini tetikler. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, beslenme planına yüksek oranda C vitamini dahil edenlerin daha az kırışıklık sorunu yaşadığı, çünkü besin maddesinin kolajen üretimini artırdığı ortaya kondu.

Reyhan

Bu bitkinin tıbbi özelliklerinden biri, antioksidan öjenol içermesinden ileri geliyor. Laboratuvar çalışmalarında, bu bileşiğin rahim ağzı kanser hücrelerinde antikanserojen aktiviteye yol açarak, hücrelerin kendini imha etmesini sağladığı tespit edildi.

Brüksel lahanası

Hücrelerimiz, doğal tümör baskılayıcı genlerle donatılmış durumda. Brüksel lahanasında bulunan sülfür bileşikleri, tümör gelişimine yol açan enzimleri engelleyerek bu genlere yardım edebilir. Yapılan çalışmalarda, sülfürün, inflamasyon artışıyla oluşan eklem iltihabının tedavisinde ve kıkırdak koruyucu proteinlerin aktive olmasında rolü olabileceği de ortaya kondu.

Kaynak: http://www.kadinlive.com/yaslanmayi-o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maestro Ego

Yaşlanmaktan ve ölmekten korkmuyorum çünkü ben iyi biriyim ve ben bir insanım cehennemden korkanlar ölmekten de korkar