Görüş Bildir
Haberler
Yaşınız İlerledikçe Pişman Olmaya Başlayacağınız 11 Önemli Konu

Yaşınız İlerledikçe Pişman Olmaya Başlayacağınız 11 Önemli Konu

idioteque
13.03.2015 - 00:30 Son Güncelleme: 14.03.2015 - 10:31

Hep derler ya, 'carpe diem'.. Yani 'anı yaşa'.. Keşke yerine iyi ki demek istiyorsanız, bu maddelere bir kulak verin deriz.. İçeriğimizde yaş sınırını 30 olarak alıyoruz ama eğer bunu okuyorsanız, bu konuları gerçekleştirmek için hala vaktiniz var demektir.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/things...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Keşke'ler..

30’lu yaşlara geldiğinizde üzerinizde hiç olmadığı kadar çok toplumsal baskı hissedebilirsiniz fakat yükümlülüklerin sizi durdurmasına asla izin vermeyin. Sürekli bir evim olmalıydı, evlenip çoluk çocuğa karışmalıydım, dolgun maaşlı bir işim olmalıydı ya da devlete kapak atmalıydım diye endişelenebilirsiniz.

Bütün bu beklentileri kenara bırakın ve sizi mutlu eden hayatı yaşayın. Hayat beklentilerinizin normal insanlardan farklı olduğunu düşünüp umutsuzluğa kapılmayın; yaşamak için tek hayatınız var, bunu istediğiniz gibi kullanın.

2. Ailenizle vakit geçirmemek

2. Ailenizle vakit geçirmemek

30’unu geçmiş insanlar arasında yaygın olan bir başka pişmanlık ise onlar gençken anne ve babalarıyla yeterince vakit geçirememeleridir. Birlikte yürüyüş yapmak, seyahat etmek veya bir tartışma içine girmek gibi basit istekler bile yaş ilerledikçe ulaşılması zor bir hal alabilir.

3. Önceliklerinizi işinize vermek

3. Önceliklerinizi işinize vermek

30’unuza geldiğinizde aklınıza kazıyacağınız bir söz: ‘Eğer işinizi hayatınızın merkezine yerleştirirseniz buna pişman olursunuz.’ Sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmeye çalışın çünkü bu anlar paradan çok daha değerlidir. Üstelik o basamaklarını teker teker çıktığımız merdivenin henüz bilinen bir sonu yok!

4. Olumsuzluklara zaman harcamak

4. Olumsuzluklara zaman harcamak

30’unuza gelince etrafınızdaki olgunlaşamamış insanların yok olacağını düşünürsünüz. Hayır, birkaç tanesi hala etrafınızda dolanıyor olabilir, vaktinizi onlarla öldürmeyin. Sizi rahatsız eden insanlara karşı dikkatli olun, onlarla olan ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin.

Kontrolünü sağlayamadığınız negatif mesele ve düşünceler hakkında vakit harcarken dikkatli olun. Bırakın. Öylece. Gitsinler.

5. 30'lu yaşlarda yaşlanmış olduğunuzu düşünmek

5. 30'lu yaşlarda yaşlanmış olduğunuzu düşünmek

‘Bizden geçti artık’ ya da ‘Bu işler için biraz yaşlandım’ 30’lu yaşlara gelindiğinde sık duyulan sözlerdendir. Bir şey söyleyelim mi? Yaşlı falan değilsiniz. 50 60 yaşına gelmiş insanların bana hak vereceğinden eminim. 20’li yaşlarda hayat sizin için içi açılmamış, sürprizlerle dolu bir istiridye gibiydi, hala da öyle. Kendinize bir şans verin, yaşayın ve hala gençken hayattan keyif almaya bakın. Ve sakın içinizdeki çocuğu öldürmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinizi ilk sıraya koymamak

6. Kendinizi ilk sıraya koymamak

Belki hayatta kendini değil başkasını ilk sıraya koyuyorsunuz. Kendinize gelin! Önce kendinizi ilk sıraya koyduğunuzda gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir. İhtiyaçlarınızı temel alarak çok daha mutlu olacaksınız, bu da insanlarla daha iyi ilişkiler içinde olmanızı sağlayacak. Yani bir taşla iki kuş!

Kendinize iyi baktığınızda 30 yaşınızda daha az pişmanlıklarınız olacak. Hayatınızı adadığınız eşiniz hakkında ne mi olacak? Muhtemelen ihtiyaçlarınızı göz önüne aldığınız ve hayallerinizin peşinden yılmadan koştuğunuz için onun hakkında pişman olmayacaksınız.

7. Vücudunuza iyi bakmamak

7. Vücudunuza iyi bakmamak

Hem bazı şeyler için çok yaşlı olduğunu söylemek hem de gençliğindeki gibi abur cuburları durmaksızın mideye indirmek, bunlara karşın hiç egzersiz yapmamak büyük bir çelişki. Bu alışkanlıkları bırakmak biraz zor olabilir fakat vücudunuza iyi davranmalısınız yoksa bir gün haberiniz olmadan bir yerlerden çıkıverir…

8. Riske girmemek

8. Riske girmemek

Belki bu yaşlarda biraz fazla temkinlisiniz, attığınız adımların sağlam olmasını istiyorsunuz ve belki az önce bahsi geçen yükümlülükler sizi riske girmekten alıkoyuyor. Risk almaktan çekinmeyin, hayattan biraz zevk alın.

9. Yeterince para biriktirip, yatırım yapmamak

9. Yeterince para biriktirip, yatırım yapmamak

Sanki 30’unu geçmiş birçok insanın aklından çıkmıyormuş gibi. Birikim yapmaya erkenden başlarsanız emekli olduğunuzda semeresini fazlasıyla alırsınız. Eğer 30’lu yaşlarda birikim yapmayı ihmal etmezseniz istediğiniz yaşta emekli olma şansına sahip olabilirsiniz.

10. Yeterince seyahat edememek

10. Yeterince seyahat edememek

Dünya parmaklarınızın ucunda, macera dolu bir seyahate çıkın! Bunu savsaklayıp sürekli ertelemeyin, yaşınız ilerledikçe seyahat etmenin zorlaşacağını unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Başkaları ne der?" diye düşünmek

11. "Başkaları ne der?" diye düşünmek

Aslında her yaştan insan bunu yapıyor. Bu beyhude alışkanlık için 30’unuzda daha fazla zaman harcamayın. Ne düşündüğünüzü önemsemeyen insanlar için zamanınızı ve enerjinizi daha fazla heba etmeyin. Düşündüklerinizi önemseyenler zaten sizi olduğunuz gibi kabul edeceklerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
4
4
2
1
1
0