Görüş Bildir
Haberler
Yasin Börü Cinayeti Davasında Dördüncü Duruşma

Yasin Börü Cinayeti Davasında Dördüncü Duruşma

ATKN
07.03.2016 - 12:26 Son Güncelleme: 07.03.2016 - 12:39

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'teki Kobani eylemlerinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi ile ilgili davanın bugünkü celsesi sona erdi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmanın sabah saatlerindeki kısmını Mehmet Metiner, Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Gündoğdu, Metin Külünk ve Mahmut Kaçar'ın da arasında bulunduğu bazı AK Parti milletvekilleri de izledi.

'Pencereden ilk attıkları Yasin Börü idi'

Duruşmada gizli tanık 'Tunç', ses ve görüntüsü değiştirilerek, görüntülü sistemle ifade verdi.

Olay günü Yasin Börü ve arkadaşlarının bazı kişilerle tartıştığını gördüğünü kaydeden, gizli tanık 'Tunç', şunları anlattı:

'Bunlar beş kişiydiler, sokaktaki insanlara saldırıyordu. Benden yardım istediler, 'sen bunu halledebilirsin' diye. Olay yerine gittim. Yusuf Er'i merdivenin altından aldılar. Onu ellerinden almaya çalışırken bana bıçak çektiler. Diğerleri eve çıktı. Kapıyı Yusuf Er gösterdi, arkadaşlarının saklandığı yeri. Bir saat geçti, ev sahibini buldular, yukarı çıktılar. Hatırı sayılır biriyim. Bina içine girmelerini engelledim, 112 ve 155'i aradım. Yalvardım bunlara 'yapmayın' diye. (Uğur) Doğanay, bu şahıs yukarı çıktı, bir üst kata. İki silah sesi geldi, içeri girdiler ve bunları dışarı attılar. Pencereden ilk attıkları Yasin Börü idi. El attım ama o sırada elime satırla vuruldu, geri çekildim.'

Fotoğrafla da teşhis yaptırıldı

Tanığın, gözlerinin bozuk olduğunu, sanıkları da kamerada iyi göremediğini söylemesi üzerine fotoğrafla teşhis yaptırıldı.

Tanık 'Tunç', sanıklardan Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Cevher Türk ile Ersin Filizer'in olay yerinde bulunduğunu iddia etti. Gizli tanık 'Tunç', Mahkeme Başkanı Yeşil'in, 'Cinayeti işlediği iddia edilen Uğur Doğanay'ın annesi Yıldız Doğanay'ın olay yerinde olup olmadığını' sorması üzerine, 'Yasin Börü'nün cenazesine 'IŞİD' diye tükürdü. Başka bir eyleme katılmadı' diye yanıt verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde dinlenen gizli tanık 'Zümrüt' de sanıklardan 7'sini olaylar sırasında gördüğünü ifade etti.

Duruşma 18 Nisan'a ertelendi

Duruşma 18 Nisan'a ertelendi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutuklu sanıkların tahliye talebinde bulunduğu duruşmada Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak; Abdurrahim Pamuk, Remzi Özşan, Uğur Doğanay, Mehmet Çağlar, Resul Savur, Erken Balaban, Ahmet Tura, Hasan Uyanık, Ali Karakurt ve Ahmet Taylan'ın tutukluluklarının devamını, 7 sanığın ise şikayetçi ve gizli tanıkların ifadelerinde isminin geçmemesi ve diğer deliller dikkate alınarak, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, müzakerenin ardından tutuklu sanıkların tamamının tutukluluklarının devamına karar verdi.

Anadolu Ajansı'nın olaylara ilişkin görüntülerinin bilirkişiye verilerek, rapor alınmasını ve adli kontrol kararına uymayan sanık Abdulvahap Turan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını kararlaştıran heyet, duruşmanın sonraki celsesinin güvenlik nedeniyle kapalı yapılmasını kararlaştırdı.

Duruşma 18 Nisan 2016 saat 10.00'a ertelendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

Yine hiç kimsenin dikkatini çekemedik kardeşim... Elinde sapanla ortada gezen bir terörist veledi aylarca konuştular ama seni farketmediler bile..

itsasin

o veledi polis öldürdü bunu terörist. anlıyor musun farkı ?

master dask

Sonra hepsi çıkar hakların kardeşliğinden dem vurmaya başlarlar ve bir bakarsın halkların kardeşliği çaya bile dem olamamış.