Görüş Bildir
Haberler
Yasin Börü Davasında 5. Duruşma

Yasin Börü Davasında 5. Duruşma

Onedio Medya
18.04.2016 - 16:13

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani gösterilerinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek ertelendi. Şikayetçi avukatlarından Mehmet Mahmut Doğan 'HDP'li yöneticilerin azmettirici olarak dosyaya dahil edilmesini istedik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim 2014 tarihinde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesine ilişkin, 17’si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın 5’inci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Mahkeme heyeti, müzakerede bulunduktan sonra, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, tutuksuz sanıkların tutuklanması talebinin reddine karar verdi.

Bazı tanıkların ifadelerinin alınması için gönderilen talimat yazılarına cevap gönderilmesinin beklenmesini kararlaştıran heyet, Diyarbakır Emniyetinden gönderilen, olaylara ilişkin MOBESE kayıtlarının olup olmadığı yönündeki çelişkili yanıtlar üzerine, görüntülerin sağlanması konusunda ihmali olan görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya müdahillik talebini kabul eden heyet, duruşmayı 6 Haziran'a erteledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
onedio.com

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani için gerçekleştirilen gösterilerde kurban eti dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz vahşice katledilmişlerdi.

Soruşturmanın ardından 34 kişi hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları' iddiasıyla beşer kez ağırlaştırılmış müebbet istemi ile iddianame hazırlanmıştı. 

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya gönderilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir önceki duruşmadan...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın