Görüş Bildir
Haberler
Yaşar Okuyan Kimdir, Kaç Yaşında? Yaşar Okuyan Neden Gündemde, Hangi Partiye Üye?

Yaşar Okuyan Kimdir, Kaç Yaşında? Yaşar Okuyan Neden Gündemde, Hangi Partiye Üye?

GNS
22.02.2023 - 15:36

Gündemde yer alan isimlerden bir tanesi de Yaşar Okuyan oldu. Haberleri yakından takip edenler Yaşar Okuyan'ın hayatına dair detayları merak etmeye başladı. Arama motorları 'Yaşar Okuyan kim?' sorusunu araştıranlar ile doldu. Peki Yaşar Okuyan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yaşar Okuyan ne işle uğraşıyor? İşte Yaşar Okuyan'ın hayatı ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşar Okuyan Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Yaşar Okuyan Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Yaşar Okuyan, Rize Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'den Yalova Elmalık köyüne yerleşen bir ailenin çocuğu olarak 28 Ağustos 1950 yılında dünyaya geldi. İstanbul Özel Gazetecilik Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabirlik, köşe yazarlığı, foto muhabirlik, istihbarat müdürlüğü yaptı. İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı görevinde yer aldı. Evli ve 3 çocuk babası.

Yaşar Okuyan'ın Siyasi Hayatı

Yaşar Okuyan'ın Siyasi Hayatı

Yalova'nın il olmasının ardından 20. ve 21. dönemlerde Yalova milletvekili seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak çalıştı. 

Aktif siyaset hayatı 1970'lerin başında MHP ile atıldı. MHP'nin yayın organı Hergün Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nde başkanlık yaptı. 

MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak yargılanmıştır. Mesut Yılmaz'ın ANAP lideri olarak seçilmesinin ardından Meclis'e girmiştir. Özgeçmişinde MHP yıllarından gazeteci kimliğini vurgulayarak bahsetmiştir. Mesut Yılmaz'la fikir ayrılığı yaşayınca ANAP'tan ayrılmıştır. 

2002 yılında yeniden MHP'ye katılmıştır. Ardından yine MHP'den ayrılarak 28 Mart seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Yalova Belediye Başkan Adayı olmuştur. 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibinin kurmuş olduğu Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçmiştir. 

2007 Yılında düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri'ne katılım göstermiştir.

2008 Yılında başkanı olduğu Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, aynı kadrosu ile Halkın Yükselişi Partisi'ne dahil olmuştur. 

İşçi Partisi'nin 15 Şubat 2015'te düzenlediği kongresinde kurulan Vatan Partisi'ne genel başkan yardımcısı olmuştur. 2018 yılında bu görevden ayrılmıştır. 

2018 yılında CHP'ye üye olmuştur.

Yaşar Okuyan Hangi Partiye Üye?

Yaşar Okuyan Hangi Partiye Üye?

Yaşar Okuyan 22 Şubat 2023 tarihinde ilişiği kesilene kadar CHP üyesi olarak yer almıştır.

Yaşar Okuyan'ın Yer Aldığı Partiler

Yaşar Okuyan'ın Yer Aldığı Partiler
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın