Görüş Bildir
Haberler
Yasal Olarak Evde Beslemenizde Hiçbir Sakınca Olmayan 13 Sıradışı Hayvan

etiket Yasal Olarak Evde Beslemenizde Hiçbir Sakınca Olmayan 13 Sıradışı Hayvan

cakyz
25.06.2015 - 11:45 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 12:18

Kedi veya köpek beslemek tamam... Ama daha farklı bir dost isteyenler için imkanlar sadece kedi ve köpekle sınırlı değil. Yasal olarak, yabani hayvanların birçoğunu evde beslemek yasak fakat bu demek değil ki evde besleyebileceğimiz ilginç hayvanlar yok. Eğer siz de bir değişiklik arayanlardansanız, bu içeriğimizdeki hayvanları evinizde yasal olarak besleyebilirsiniz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çinçilla

1. Çinçilla

Çinçilya olarak da bilinen bu hayvan, 22 yıla kadar yaşayabiliyor ve birçok kişi tarafından oldukça sevimli bulunuyor. Kökeni Andres Dağları, Güney Amerika'ya dayanan bu küçük hayvanın kürkü o kadar sık ki, su kesinlikle derilerine temas edemiyor.

2. Misk Kedisi

2. Misk Kedisi

Yirmi yıla kadar yaşayabilen misk kedilerinin memeleketi, diğer kedi cinsleri gibi, Afrika'dır. Bu hayvanın en ilginç özelliklerinden biri, kafasının geçebildiği her yerden tüm bedeninin de geçebilmesidir.

3. Capybara

3. Capybara

Hint domuzuna benzer kemirici hayvan bir hayvan olan Capybara, 8 ile 12 yıl arasında bir yaşam sürüyor. Memleketi Güney Amerika olan bu hayvan, tüm kemiriciler arasında en büyük olanı.

4. Yaban Kedisi

4. Yaban Kedisi

19 yıla kadar yaşabilen yaban kedileri, ülkemizde de bulunmakta ve özellikle Akdeniz dağlarında görülmekte. Bu hayvanın memleketi Orta ve Güney Afrika. Yapılan araştırmaya göre, yaban kedileri her 2 saldırısından 1'inde başarılı oluyor ve bu oran, onları yaban hayatın en başarılı avcıları haline getiriyor.

5. Vallaro

5. Vallaro

Valabi ile kanguru arası boyutlarda kayalıklarda yaşayan, makropot ailesine ait keseli bir hayvandır bu güzel şeyler. Ortalama yaşam süreleri 15-20 yıl arasında değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Boynuzlu Kurbağa

6. Boynuzlu Kurbağa

6 ile 10 yıl arasında bir yaşam süresine sahip bu ilginç hayvanın memleketi Güney Amerika'dır. Evde beslenebilen bu sevimli hayvanların bakımına dair birçok şeyi internette bulmak mümkündür.

7. Aksolotl

7. Aksolotl

İkiyaşayışlılar grubundan bir semender türüdür. 15 yıla kadar yaşayabilirler. Yüzlerinden hiç düşmeyen gülümseme ile, birçok kişinin sevgisini kazanmıştır bu sevimli hayvanlar.

8. Sakallı Ejder

8. Sakallı Ejder

Game of Thrones izledikten sonra kim bir dragonu olsun istemez? İşte size bir şans! Sakallı dragonlar 5 ile 8 yıl arasında yaşayabilen ve memleketi Avustralya olan hayvanlardır. Tıpkı bukalemun gibi, sakallı ejder de derisinin rengini değiştirebilmekte.

9. Kinkajou

9. Kinkajou

Ağaçlarda yaşayan ve kediden biraz daha büyük memeli bir hayvandır kinkajou. Et ile beslenirler. Memleketi Orta ve Güney Amerika'dır. Evcilleştirilebilen bir hayvandır ve bunun örneklerine El Salvador ve Guatemala gibi yerlerde rastlamak mümkündür.

10. Şeker Planör

10. Şeker Planör

Yaşam süresi 10 ile 15 yıl arasında değişen şeker plantörler, günümüzde popüler bir evcil hayvan olmak konusunda kendinden emin adımlarla ilerliyor. Memleketi Avustralya olan bu sevimli hayvandan 5 tanesini avucunuzun içine alabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çöl Tilkisi

11. Çöl Tilkisi

Çöl tilkileri oldukça sevimli hayvanlar. Yaşam süreleri 15 yıla kadar uzayabiliyor. Asıl memleketi Kuzey Afrika olan bu hayvana günümüzde dünyanın birçok yerinde rastlamak mümkün. Elbette kendileri sıcak bölgelerde yaşamayı tercih ediyorlar.

12. Degu

12. Degu
upload.wikimedia.org

Ortalama yaşam süresi 6-8 yıl olan bu hayvanın asıl memleketi Şili'dir. Hamstera benzeyen Degular, sahipleriyle iletişim kurmak konusunda hamsterlardan çok daha iyiler.

13. Cüce Keçi

13. Cüce Keçi

Ortalama yaşam süresi 10 ile 15 yıl arasında değişen cüce keçiler, adından da anlaşılabileceği gibi küçük boyutlarda bir keçi türü. Fakat etrafta zıplamaya ve mutluluk saçmaya başladıklarında öyle sevimlilerdir ki, bu hayvan tam bir mutluluk abidesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
797
325
185
142
105
75
55