Görüş Bildir
Haberler
Yaşadık ve Öğrendik! 2018'in Sana Hangi Hayat Dersini Verdiğini Söylüyoruz!

etiket Yaşadık ve Öğrendik! 2018'in Sana Hangi Hayat Dersini Verdiğini Söylüyoruz!

Muazzez Balcı
17.12.2018 - 17:11 Son Güncelleme: 31.12.2018 - 12:29

Ne demişler; tecrübe, yapılan hataların toplamıdır!

İyi ya da kötü, bir sene daha geçti. Bazen mutlu ederek, bazen üzerek bize bir şeyler kattı, yaşattı ve öğretti!

Bakalım 2018 bir öğretmen olarak sana hangi dersi vermiş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bundan onlarca yıl sonra dönüp baktığında, 2018 yılının sana hatırlatacağı duygu bu muazzam klasik fotoğrafların hangisinde var sence?

2. Peki 2018'in bir arka plan müziği olsaydı... Kimin sesinden olurdu?

3. Peki 2018'de gökyüzü nasıldı sence?

4. Yürüdüğün yollar hangisine benziyordu?

5. Peki 2018'de karşılaştığın sıkıntıları en çok hangisine benzetebilirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öyle ya da böyle, bir şekilde bitti gitti... 2018'in bitişini nasıl kutlayacaksın?

7. Eh yeni yıla girerken şöyle güzel bir dilek tutmak da lazım! Dileğin hangi yönde olacak?

8. Son olarak da... Nasıl geçmiş olursa olsun, seni ne kadar zorlamış olursa olsun; her şeye rağmen sana bir şeyler öğretmiş olan 2018'e teşekkür niteliğinde bir çiçek ver bakalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

2018 sana sabrı öğretmiş!

2018 sana karşı adeta kuralcı, disiplinli bir öğretmen tavrı takınmış. Seni en sinir  olduğun şeylerle sınamış! Bekletmiş, işleri askıda bırakmış, ne kadar dirayetli olduğunu görmek istercesine en gıcık insanları teker teker yoluna göndermiş... Bu sene senin için adeta sabır testiymiş anlayacağın! Kendinden ödün vermeyerek ve dişini sıkarak geçmişsin. Sabır, erdemlerin en büyüğüdür, bunu hatırla! 2019'da evren seni bir daha bu konuda sınamayacak ve işler çok kolay akacak! Bol şans!

2018 sana mücadeleyi ve kavgayı öğretmiş!

2018 senin için önemli bir yıl olmuş zira sana hayatın boyunca en çok işine yarayacak dersi vermiş! Bazı şeylerin hayatta gümüş tepside önüne sunulmayacağını, yoluna adeta evrenden bir hediye gibi çıktığı takdirde bile elde etmek için kan, ter ve gözyaşı dökerek mücadele etmekten başka çarenin olmadığını bu sene gerçek anlamda öğrenmişsin. Yaşayarak öğrenmişsin! Daha önceden 'olursa olur, olmazsa hiç kendimi paralayamam valla'' diyerek asaletinden ve duruşundan ödün vermeyeceğin durumlarda, bu sene adeta bir kafes dövüşçüsü gibi mücadele etmek zorunda kalmışsın. Dolayısıyla da artık mücadeleden korkmayan, tecrübeli bir savaşçı haline gelmişsin. 2019'da senin yoluna çıkanlar korksun! Artık çok güçlüsün!

2018 sana sevmeyi öğretmiş!

2018 sana en en en önemli dersi vermiş... Bu sene gerçek anlamda sevmeyi öğrenmişsin! Hırslardan ve ego savaşlarından bağımsız olarak, gerçekten gönülden bağlanmayı deneyimlemişsin. Bencilce sahip olmak arzusu değil; her şeye rağmen onun iyiliğini istemek neymiş, adeta kalbinde hissetmişsin. Bu sevgiyi sana öğreten insan yanında olsun ya da olmasın; bundan sonra gönlü çok yüce bir insan olarak, hakettiğin aşkı kesinlikle bulacaksın. Karşılığını -beklemediğin halde- fazlasıyla göreceksin. Bu sene adeta aşkla yücelmişsin!

2018 sana küllerinden doğmayı öğretmiş!

2018 seni öldürmüş de mi diriltmiş, yoksa seni almış da adeta yeniden mi hayat vermiş... O kısmı tam bilemiyoruz! Fakat şundan eminiz ki, bu sene muhteşem köklü bir değişim geçirmişsin! Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Son derece radikal kararlar almışsın ve cesur girişimlerde bulunmuşsun. 2019'da çevren adeta seni tanıyamacak ve ışıltına tek kelimeyle şaşıracaklar! Sen kocaman bir yolculuğun başındasın. Kesinlikle heyecan verici bir döneme giriyorsun. Bu ruhunu asla kaybetme!

2018 sana biraz da boş vermeyi öğretmiş!

2018 yılı sana hayatın değerini, aslında biraz da değersizliğini öğretmiş! Hayatın akışının, başımıza gelen olayların ve aslında hislerimizin bile nasıl kontrolümüzün dışında olduğunun; ilahi bir planın, doğanın işleyişinin içinde basit ve küçük canlılar olduğumuzun ayırdına bu sene ciddi anlamda varmışsın. Bu seni önce durgun ve birazcık da umutsuz hissettirse de, kısa sürede aslında bunun gerçek özgürlük ve mutluluk olduğunu görmüşsün. Artık kalbinde adeta huzur var zira boş vermeyi, bazı şeylerin ne kadar da önemsiz olduğunu görüyorsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
551
221
81
39
27
25
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

2018 sana sevmeyi öğretmiş!

Dilan Sarıkaya

Valla bildi 👏🏻👏🏻

Pasif Kullanıcı

2018 sana mücadeleyi ve kavgayı öğretmiş! 2018 senin için önemli bir yıl olmuş zira sana hayatın boyunca en çok işine yarayacak dersi vermiş! Bazı şeylerin ... Devamını Gör