Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'dan 'Basen' Kararı: Gelin Adayının Vücudunu Görmek İsteyen Damat Tarafına Tazminat Cezası

etiket Yargıtay'dan 'Basen' Kararı: Gelin Adayının Vücudunu Görmek İsteyen Damat Tarafına Tazminat Cezası

Emre Ordu
12.10.2017 - 20:21 Son Güncelleme: 13.10.2017 - 10:07

Samsun'da evlenme hazırlığı yapan Rukiye Ö.'nün müstakbel eşinin ailesi, iddiaya göre kendisinden eteğini kaldırıp vücudunu göstermesini, kabul etmezse nişan yüzüklerinin takılmayacağını söyledi. Yapılan davranışı kabullenemeyen Rukiye Ö., kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle maddi manevi tazminat davası açtı. Davanın görüldüğü Samsun 3. Aile Mahkemesi, tazminat şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle talebi reddetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay ise mahkemenin kararını bozdu ve karşı tarafı tazminata mahkum etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin haberine göre, evlilik hazırlığı yapan Rukiye Ö. kayınvalide adayı Sedef Ü. ile alışverişe çıktı. İddiaya göre, kayınvalide adayı müstakbel gelinine dar elbiseler denetti. Kayınvalide adayının bunu Rukiye Ö.'nün basenlerini kontrol etmek için yaptığı anlaşıldı.

Nişan öncesi erkek tarafı Rukiye Ö.'nün eteğini kaldırarak vücuduna tekrar bakmak istedi. Eğer buna izin verilmezse nişan yüzüklerinin takılmayacağını söylediler. Bunun üzerine Rukiye Ö.'nün ailesi nişanın gerçekleşmesine izin vermedi.

Tazminat talebi reddedildi

Tazminat talebi reddedildi

Rukiye Ö. kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Samsun 3. Aile Mahkemesi'nde dava açtı. 500 lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere 10 bin 500 lira tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, manevi tazminat şartlarının gerçekleşmediğini gerekçe göstererek davayı reddetti.

Yargıtay, mahkemenin kararını bozdu

Yargıtay, mahkemenin kararını bozdu

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise emsal bir karara imza atarak, mahkemenin kararını bozdu. 

Yargıtay, gelin adayının basenlerine bakmakta ısrar edilmesinin ve basenleriyle dalga geçilmesinin küçük düşürücü bir davranış olduğunu ve kişilik haklarına zarar verdiğini belirterek tazminata hükmedilmesi gerektiğine karar verdi.

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1630
796
153
82
82
44
26
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buket

“Önce sen göster” deseymiş keşke 😏

Hipergrafi

Çocuk beğenmiş anneye ne falan demeyin işte kabak gibi görucü usulü bu. Şerefsiz damat istediği kriterleri vermiş, anasıda böyle bi hayvanlığın en doğal hakl... Devamını Gör

Dawkins06

Benim anlamadığım damat adayı ailesine neden tepki göstermemiş. Ailesine "size ne eşimin bacaklarından baseninden" diyememiş mi ? Gelin adayını da tebrik edi... Devamını Gör

Hilal Şahin

Bu işin damadın başının altından çıkmadığı ne malum :)