Görüş Bildir
Haberler
Yaratıcılığını Artırıp İçindeki Sanatçıyı Ortaya Çıkarmanın 10 Yolu

Yaratıcılığını Artırıp İçindeki Sanatçıyı Ortaya Çıkarmanın 10 Yolu

Yaratıcılık hayatın gerekli, değerli ve yararlı bir parçası. Elbette eşsiz fikirler sanat camiasında büyük saygı görür. Ancak hayatın her kesimindeki insanlar için yararlı bir beceri olduğu unutulmaması gerekiyor. Ne yazık ki çoğu kişi yaratıcı yeteneklerine güvenmiyor. Hatta yaratıcılığın doğuştan gelen bir yetenek olduğunu düşünenler oluyor. Fakat yaratıcılık, doğuştan gelen bir yetenek değil. Yani yaratıcı yönünü içindeki sanatçıyı ortaya çıkararak da geliştirebilirsin. 

İşte, yaratıcılığını artırıp içindeki sanatçıyı ortaya çıkarmanı sağlayacak ipuçları... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeni fikirlere açık olmalısın.

1. Yeni fikirlere açık olmalısın.

Kitap, doğa, müzik, spor veya sanat gibi detaylarla kendini kuşatmalısın. Örneğin, yeni deneyimler aramalısın. Aynı zamanda yeni fikirlere ve bakış açılarına açık olmalısın. Öğrenmek için fırsatlardan yararlanmasını bilmelisin. Kısacası, konfor alanının dışına çıkmaktan korkmamalısın!

2. Vücudunu hareket ettirmelisin.

Bazı çalışmalara göre, egzersizin hafızayı ve yaratıcı düşünceyi geliştirdiği ortaya çıktı. Bu sebeple, yaratıcılığını arttırmak için hareket etmelisin. Düzenli olarak egzersiz yapmaya özen göstermelisin. Aynı zamanda beslenmene de dikkat etmeyi unutma!

3. Hayal gücünü çalıştırmalısın.

3. Hayal gücünü çalıştırmalısın.

Yeni fikirler bulmak için hayal gücünü çalıştırmalısın. Beyin fırtınası, serbest yazma veya zihin haritalama gibi faaliyetlere ağırlık vermelisin. Yaratıcı teknikleri denemelisin. Ardından hayal gücünü çalıştıran tekniklere yatırım yapmalısın.

4. Uyku molası vermekten çekinmemelisin.

www.google.com

Enerji, yaratıcı süreçlere yardımcı olabiliyor. Kendini yorgun hissediyorsan, uyku molası vermekten çekinme! Örneğin, iyi bir gece uykusu vücuduna ek faydalar sağlıyor. Zorlukların üstesinden gelmene olanak tanıyor. Ayrıca uyuduğunda beyin, fikirler arasındaki gizli bağlantıyı bulmak için zaman kazanıyor.

5. Başarılarını kutlamalısın.

Küçük bir şeyi başarmış olsan bile bunu kutlamalısın. Çünkü ilerlemeni ve başarını kabul etmek, motivasyonunu arttırır. Aynı zamanda özgüvenli olmanı ve hedeflerine odaklanmana da yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başarısızlığı kucaklamalısın.

Risk almaktan korkmamalı ve fikirlerini hayata geçirmeye çalışmalısın. Başarısız olduğunda da geri çekilmemelisin. Çünkü başarısızlık, yaratıcı sürecin doğal bir parçası. Her başarısızlık sana bir şeyler katar. Hata yapıp çözüm bulma sürecine yatırım yapmalısın.

7. Tavsiye ve geri bildirim istemelisin.

7. Tavsiye ve geri bildirim istemelisin.

Birilerinden yardım istemekten çekinmemelisin. Çoğu kişi yardım istemenin zayıflık olduğunu düşünür. Ancak sevdiklerinden, meslektaşlarından ve saygı duyduğun kişilerden yardım istemelisin. Her insanın kendine özgü becerisi, bilgisi ve deneyimi var. Yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğun zamanlar olabilir.

8. Günlük tutmalısın.

Günlük, düşüncelerini ve fikirlerini takip etmeni ve kaydetmeni sağlar. Aklına gelen her şeyi günlüğe yazmalısın. Çünkü aklına ne zaman iyi bir fikir geleceğini asla bilemezsin!

9. Yeni deneyimlere açık olmalısın.

Yaratıcılığını yeni deneyimlerle birbirine bağlamalısın. Örneğin, normalde hiç katılmayacağın bir konsere gitmelisin. Hiç yemediğin bir yemeği yemelisin. Araştırmalara göre, deneyimlerin çeşitlendirilmesi yaratıcılığı kolaylaştırıyor.

10. Vizyon sahibi olmalısın.

Tutkunu yaşamak ve yaratmaya devam etmek için vizyon sahibi olmalısın. Vizyon sahibi olduğunda, amaçlarını gerçekleştirmek için çaba harcarsın. Bu sayede tutkun ile başarına başarı katabilirsin. Bununla birlikte yaratıcılığının artacağını da unutma! 🧐

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın