Görüş Bildir
Haberler
Yanlışlıkla Verilen Antidepresan 15 Aylık Bebeği Öldürüyordu: 20 Saat Komada Kaldı

Yanlışlıkla Verilen Antidepresan 15 Aylık Bebeği Öldürüyordu: 20 Saat Komada Kaldı

Reçetede yazılan ilaç dışında eczaneden yanlışlıkla ağır antidepresan ilacı verildiği öne sürülen 15 aylık bebek ölümden döndü. Baba Mustafa Karaca, olayı yargıya taşıyacaklarını ifade ederek, 'Çocuğum ölümden döndü. Bir daha böyle hataların yapılmaması için hukuki işlemleri başlatıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan Mustafa ve Ayşegül Karaca çifti, iddialara göre rahatsızlanan ikinci çocukları 15 aylık Osman Kerim’i çocuk doktoruna götürdü. Çocuğu muayene eden doktor, tedavi için reçete yazdı.

Baba Mustafa Karaca, ilaçları almak için ilçede bulunan bir eczaneye gitti. İddialara göre, eczaneden reçetede yazan ilaç yerine yanlışlıkla başka bir ilaç verildi.

Ağır antidepresan ilacı verildi iddiası

Ağır antidepresan ilacı verildi iddiası

13 yaşından küçüklere verilmemesi tavsiye edilen ağır antidepresan ilacı, ailesi tarafından bir doz küçük çocuğa içirildi. İlacı içen minik Osman Kerim rahatsızlandı. İlaca vücudu reaksiyon gösteren çocuk, hemen baba Mustafa Karaca tarafından apar topar Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü.

20 saate yakın komada kaldı

20 saate yakın komada kaldı

Baba Mustafa Karaca, müdahale sırasında çocuğa verdikleri ilaç kutusunu ve reçeteyi doktorlara gösterdi. Doktorlar ise babaya reçetede yazılan ilacın dışında farklı bir ilacın verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Yaklaşık 20 saat koma halinde kalan küçük Osman Kerim, doktorların müdahalesi ile kurtarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
25
9
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elvan Demir

hadi eczacı yaptı bir hata da 15 aylık bebeğe hap verildiğini gördünüz mü insan bı prospektüsü okumaz mi be kardeşim

Mona mona

Sanırım reçetede yazan raxerin bu ilaç ishal için falan veriliyor yanlış hatırlamıyorsam çocuklar için, yanlışlıkla verilen ilaç rexapin çok güçlü yetişkinle... Devamını Gör

Art Ankara

Aynısını bana yaptı eczane çocuğa vermeden açtım prospektüsü okudum baktım alakası yok çocuğun hastalığıyla önce doktora gittim doktor baktı ben bunu yazmadı... Devamını Gör

Salgın Hastalık

Ailenin ilacın prospektüsünü alıp okumak gibi bir görevi yoktur. Okusa iyi olurdu çocuk için elbette ancak okusa dahi anlamayadabilir. Örneğin, Atarax şurubu... Devamını Gör